2024.07.22, Hétfő

Letelepedési támogatást kaphat, aki Dunaföldvárra költözik

2016.02.29. 10:14

Az állami mellé mostantól helyi támogatást is kaphatnak azok a családok, akik Dunaföldváron telepednének le. Az 500.000 Ft-os vissza nem térintendő támogatás természetesen szigorú feltételekhez van kötve – írta a teol.hu.

Vizsgálják a jövedelmet, azt, hogy van-e munkahelye az igénylőnek, de azt is elvárják, hogy a helyi gyermekintézmények szolgáltatásait vegyék igénybe a családok. A letelepedési támogatás ugyanis azon túl, hogy a lakosság érintett körének érdekeit szolgálja, az intézmények számára is perspektívát jelent. Az óvodákban, iskolákban minden feltétel adott, van kapacitás, cél, hogy a kihasználtságot javítsák, vázolta Horváth Zsolt, polgármester.

– Növelni kell a népességmegtartó erőt, öregszik a lakosság és – bár pontos felmérésünk nincs – 400-450 ingatlan vár gazdára. Azt szeretnénk elősegíteni, hogy ezek új gazdára találjanak – részletezte a városvezető. Idén egyébként ötmillió forintot különítettek el az új támogatási célra, az igényekről a szociális ügyekkel foglalkozó bizottság dönt.

Elfogadta a város 2016-os költségvetését is a képviselő-testület. A működéshez szükséges bevételek biztosnak látszanak, a fenntartási költségek a 2015-ös szinten maradnak.

Dunaföldvár 3.756 milliárd forint bevétellel számol, amiből működésre 1,5, fejlesztésre 2,2 milliárdot szeretnének fordítani. Utóbbi tartalmaz egy 72 millió forintos fejlesztési tartalékot és egy 50 milliós általános tartalékot. Mint Horváth Zsolt mondta, ezek a közel kétmilliárdos fejlesztési portfóliónál önerőül szolgálnak. A tervezett beruházásokat ugyanis elsősorban európai uniós forrásból szeretnék megvalósítani. A pályázatok még nem születtek meg, de a költségvetésbe beépítették az összes tervezett beruházást a piac, Béke tér felújításával és a komplex dunai turisztikai fejlesztéssel együtt.

forrás: teol.hu

Galéria

Aktuálistámogatásdunaföldvárletelepedés