2024.04.27, Szombat
Egy éve indult Drops: néven a 235 podcast és playlist sorozata
PEERS Communication

Egy éve indult Drops: néven a 235 podcast és playlist sorozata

PEERS Communication

2023.12.13. 09:56

Magyarország egyik legnagyobb reklámfilmgyártó cége, a 235 tulajdonosai tavaly egy új szakmai podcastot indítottak Drops: néven. A céljuk, hogy exkluzív betekintést engedjenek a filmes és a kreatív ipar világába, ezért olyan arcokat és szakembereket hívnak meg műsorukba, akiket szakmailag nagyra tartanak és általuk elérhetővé tesznek fontos szakmai kulisszatitkokat, történeteket. A podcast műsorvezetője Szabó Simon színész-rendező, beszélgetőtársként pedig egymást váltva a 235 producerei és kreatívjai, Juhász Péter, Blik Dániel, Dreissiger László, Karsai Marci, valamint Kozma Liza is rendszeresen csatlakoznak.

Hirdetés

A Drops: ugyanakkor több mint egyszerű podcast, a filmes-kreatív-zeneipar számos ikonikus szereplőjét kérik fel zenei playlistek készítésére, így az érdeklődők megtudhatják, hogy olyan előadók, mint Beton.Hofi, Trokán Nóra, Sena Dagadu (Irie Maffia) vagy Felcser Máté (Punnany Massif), elismert operatőrök, rendezők, kreatív szakemberek milyen zenéket hallgatnak szabadidejükben. Izgalmas és intim dolog egy-egy ilyen személyes zenei listát hallgatni, amivel ráadásul a saját Spotify algoritmusunkat is kijátszhatjuk kicsit.

A 235 tulajdonosai, Juhász Péter, Blik Dániel és Dreissiger László tavaly ősszel Drops: néven podcast és playlist sorozatot indítottak Szabó Simon színész-rendező műsorvezetésével.

 

 

Egy olyan közösségépítő, értékteremtő és értékmentő kezdeményezést álmodtak meg, ami a filmes-kreatív szektorba enged betekintést. Ezzel a szakma előtt is szeretnének tisztelegni és küldetésüknek érzik, hogy kedvet csináljanak ahhoz, hogy a fiatalok közül minél többen ezt a szakmát válasszák, megteremtve a megfelelő utánpótlást a filmes iparnak, melynek Magyarország az elmúlt években az egyik fellegvára lett Európában. Ennek is köszönhetően komoly tapasztalattal és tudással rendelkező, ambiciózus és sikeres szakmai generáció nőtt fel az elmúlt időszakban, akik számos olyan élettörténettel, háttérsztorival rendelkeznek, ami a szakmán belül és azon kívül is érdekes lehet az utókor számára.

A Drops: eddigi kötetlen és baráti beszélgetés sorozatának szereplői olyan elismert producerek, reklámfilmrendezők voltak, mint Turán EszterMiki357Mendrei Miki és Sébastien Praznóczy. Nem maradhatott ki Varga Judit „Csuti” kétszeres Emmy-jelölt díszlettervező, Bakos Gergő location supervisor, Kalotás Csaba filmzeneszerző, Fekete Xénia rendező, producer Garai Gábor operatőr, fotógráfus és Kovács Geri promo producer sem. És olyan kreatív szakemberek is megosztották már történeteiket a Drops:-ban, mint Takács Ákos, a Red Bull Pilvaker megálmodója vagy Haberland Attila, az Artificial Group vezetője.

A Drops: ugyanakkor több mint egy sima podcast, ugyanis folyamatosan osztanak meg a közösségi oldalaikon exkluzív zenei playlisteket zenészektől, filmes és reklámos kreatívoktól is, így az érdeklődők betekintést kaphatnak, hogy milyen zenékkel kapcsolnak ki a magyar filmes-zenész-kreatív szcéna legjobbjai. Így például Beton.Hofi, Felcser Máté (Punanny Massif), Tőrös Balázs „Bazska”, Trokán Nóra és Szabó Simon egyedi, saját listái is mind elérhetőek.

 

 

A podcast adások vendégeivel dedikált fotósorozat is készül, hogy a hallgatók még teljesebb képet kapjanak, illetve külön érdekesség, hogy az adásokban hallható zenéket Kalotás Csaba kifejezetten erre a célra írta, vagy amikor a vendég maga is zenész, akkor az ő zenéit hallhatjuk. Így válik még egyedibbé a 235 által menedzselt projekt, ahol az alapítók a saját ízlésük, kreativitásuk és értékrendjük szerint alkothatnak.

A Drops: podcast adásai itt érhetőek el:

https://open.spotify.com/show/2xajin2XlXrbPZ3mMvp9KM

A Drops: és a 235 logói, fotók a podcast felvételekről, résztvevőkről innen tölthetőek le:

https://www.dropbox.com/scl/fo/spxruv2k26mxihkw13trk/h?rlkey=77e6l7jq0txe0dc9olg55ve3m&dl=0

További sztorik, fotók, teaser anyagok a hivatalos oldalaikon is megtalálhatóak:

https://www.instagram.com/drops.235
https://www.facebook.com/Drops.235
https://drops.235.hu

A 235 Productions 2006-ban alakult és mára Magyarország egyik legnagyobb produkciós cégévé vált, amely teljes körű gyártási, tervezési és fejlesztési szolgáltatást nyújt hazai és külföldi reklámokhoz, illetve filmekhez. Többek közt olyan kiemelt ügyfelekkel dolgoznak, mint a Yettel, a Telenor, a Vodafone, a Szerencsejáték Zrt., az ERSTE Bank, a Rossmann, az Ilcsi, a HELL, a HUMDA, az Aldi, a Red Bull vagy az HBO. A Drops: brandet szerelemprojektként hozták létre, melynek sajtókommunikációjáért 2023 novemberétől a PEERS Communication felel.

KultúraMűvészetzenepodcastreklámfilmiparzeneipar