2024.03.28, Csütörtök

Jubileumi koncertre készül a Kapos Kórus

dombomedia.hu

2017.08.30. 15:37

Megkezdte a gyakorlást a fennállásának 45. évfordulójára tervezett őszi hangversenyére a dombóvári kulturális-művészeti élet egyik „zászlóshajója”.

Hirdetés

Az 1972-ben alapított Kapos Kórus hosszú ideje ápol baráti kapcsolatot a pécsi Mecsek Kórussal, mely az idén lesz 60 esztendős. A jubileumi évfordulókat az énekkarok közös koncertekkel kívánják megünnepelni. Előbb október 17-én a baranyai megyeszékhely Kodály Zoltán Központjában lépnek színpadra a Pannon Filharmonikusok társaságában, majd 10 nappal később Dombóváron az Apáczai Csere János Szakközépiskola dísztermében adnak közös hangversenyt a mai és a korábbi karnagyok dirigálásával.

A nagyszabású koncertekre való felkészülést segítette az az augusztus végi három nap, amit a Kapos Kórus tagjai a Balatonfenyvesi Ifjúsági Táborban töltöttek. Az énekesek naponta hat órát gyakorolták azokat a műveket, amiket majd elő kívánnak adni a jubileumi hangversenyeken. A közös munka, a jó hangulat és a nemes cél összekovácsolta a résztvevőket. A sok próba eredményét vélhetően nagyszámú dombóvári, valamint pécsi zeneszerető élvezi majd október közepén és végén. Remélik azt is, hogy az őszi próbákra és a koncertekre az egykori tagok is eljönnek, ahol a közös dalolás öröme újra összehozza a jelenlegi és a korábbi kórustagokat.

 

Forrás: dombomedia.hu

KultúrakoncertDombóvárjubileum2017kapos kórus