2024.04.24, Szerda

Közlekedik a család Nógrád megyei döntője

2016.05.08. 08:49

Kilenc család vett részt a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság május 7-én Salgótarjánban megrendezett „Közlekedik a család” elnevezésű verseny megyei döntőjén.

Hirdetés

Kilenc család vett részt a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság május 7-én Salgótarjánban megrendezett „Közlekedik a család” elnevezésű verseny megyei döntőjén. Nógrád megyét a balassagyarmati Csábi család képviseli az országos versenyen.

A több éves múlttal rendelkező versenyt Ferencsik Raymond r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg. Ezt követően a versenyzőknek a „B” járműkategóriában összeállított KRESZ tesztlapon huszonöt kérdésre kellett válaszolniuk, illetve elsősegély-nyújtási tesztlapot töltöttek ki. A családoknak egy kerékpáros- és autós ügyességi pályán, valamint elsősegélynyújtás gyakorlati feladatban is össze kellett mérni tudásukat. Nem maradt el az idén sem a közúti jelzőtáblák ismeretét felmérő kockakirakó és részeg szemüveggel történő feladatok végrehajtása sem. A rendezvényen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát egy feladattal, illetve a Skoda márkakereskedés jóvoltából a  résztvevő családok tesztautó vezetést is kipróbálhattak.

A verseny támogatóinak jóvoltából minden résztvevő ajándékkal térhetett haza. Az első három helyezett oklevelet, ajándékcsomagot és vásárlási utalványt vehetett át.

Harmadik helyen a Nagy család, míg második helyen a Fodor család végzett. Első helyezést a Csábi család érte el, akik a budapesti INN Holiday Hotelben megrendezésre kerülő „Közlekedik a család” országos versenyén képviselhetik Nógrád megyét.

forrás: police.hu

Galéria

AktuálisNógrád Megyei Balesetmegelőzési BizottságKözlekedik a család