2023.10.01, Vasárnap

Korlátozták a vezetékes ivóvíz fogyasztását Tamásiban

2016.04.03. 10:07

 A megengedettnél magasabb nitrittartalom miatt nem ajánlja a vezetékes ivóvíz fogyasztását az egy éven aluli gyermekeknek Tamásiban a Dél-Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt.

Hirdetés

A csapvíz egyszerű, egészséges és viszonylag környezetbarát módja a szomjoltásnak, ám a rendszerbe itt is csúszhat hiba. A megengedettnél magasabb nitrittartalom miatt nem ajánlja a vezetékes ivóvíz fogyasztását az egy éven aluli gyermekeknek Tamásiban a Dél-Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. - közölte a cég pénteken.

Rákóczi Zsuzsa, a DRV kommunikációs igazgatója közölte: a szolgáltató szerdán vezette be a korlátozást, miután az ivóvíz nitrittartalma egy vegyszeradagoló szivattyújának hibája miatt a határérték fölé emelkedett. Összesen 118 csecsemő és várandós nő számára biztosítanak zacskós vizet - tette hozzá.
A vízminőség szerda óta jelentősen javult, várhatóan a jövő hét elején oldják fel a korlátozást.
A 8200 lakosú városban korábban az ivóvíz bakterológiai szennyezettsége miatt végzett fertőtlenítések következtében volt magas a víz nitritkoncentrációja, ezért 2014. szeptembertől 2015. februárig hasonló korlátozás volt érvényben. A város önkormányzata egy évvel ezelőtt klór-dioxid-adagoló berendezést vásárolt, amellyel sikerült leszorítani a víz nitrittartalmát.

mti

Galéria

Helyi hírekivóvízTamásiDRVcsapvízkorlátozás