2024.04.25, Csütörtök

Idén Tolna megye bizonyult a legjobbnak a Családi Mozgásfesztiválon

hirado.hu

2017.09.06. 09:10

A XIX. Családi Mozgásfesztivál az Európai Sporthét beharangozó eseménye volt, így az érdeklődők találkozhattak a rendezvény hazai nagyköveteivel is a Kopaszi-gáton.

Hirdetés

Első látásra barátságtalan, ám sportoláshoz ideális időjárás fogadta a XIX. Családi Mozgásfesztivál résztvevőit vasárnap a Kopaszi gáton. Bizonyítja ezt az is, hogy mintegy négyezren próbálták ki a hetvennél is több mozgásformát, a családi 7Próbán csaknem száz család vett részt. A megyék versenyében pedig Tolna megye szerezte meg az elsőséget Vas és Fejér előtt.

Amazon foci, lövészet, íjászat, snookball, floorball, síelés, nordic walking, tájfutás, vívás, streetfitnesz, anyukáknak maminbaba és kangatraining aerobic Béres Alexandrával, Katus Attilával vagy éppen Szentgyörgyi Rómeóval, stretching Katus Tamással – bár ez csak egy kis ízelítő a sportágak közül, egy biztos: kortól és nemtől függetlenül mindenki megtalálhatta a neki való mozgásformát. Nem véletlen, hisz a Magyar Szabadidősport Szövetség a szabadidősport fejlesztésének, az egészséges életmód terjesztésének, a mozgás örömének elkötelezett nagykövete.

Mivel a Családi Mozgásfesztivál az Európai Sporthét (szeptember 23-30.) beharangozó eseménye volt, így megjelentek az esemény hazai nagykövetei is: Béres Alexandra fitneszedzőn kívül Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutóval szelfik tucatjait készítették el az eseményre kilátogatók, de hatalmas sikert aratott a világszerte ismert akrobatikus sportszínház, a Face Team bemutatója is.

A sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, mellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. A kampány arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül többet mozogjanak és azután az egész évben továbbra is aktívak maradjanak. A hazai koordinációt a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi. A sporthét mottója a #BeActive. Országszerte várhatóan több száz ingyenes sporteseményen lehet mozogni a kampány ideje alatt, illetve a nagykövetek is különféle kihívásokat tesznek közzé a közösségi média felületeken.

 

Forrás: hirado.hu

KitekintőTolna megyesportverseny2017Családi MozgásfesztiválEurópai Sporthét