2024.04.18, Csütörtök

Taroltak a szekszárdi borok a VinAgora borversenyen

programturizmus.hu

2017.07.03. 08:47

2017. június 16-19 között rendezték meg Magyarország egyetlen nemzetközileg akkreditált, a legjelentősebb nemzetközi szakmai szervezetek védnökségét élvező VinAgora borversenyét. A versenyen megválasztották a legjobb fajtaborokat is, melyek között kettő szekszárdit is találunk.

Hirdetés

A VinAgora Borverseny közönségkóstolója, a VinAgora Borgála 2017. július 7-én lesz a Corinthia Hotel Budapest szállodában. A nagyközönség idén is megismerheti a részletes eredményeket, és végigkóstolhatja a borversenyre nevezett összes bort. Idén új helyszínen, felemelő környezetben, a Corinthia Hotel Budapestben vár minden borkedvelőt július 7-én, pénteken a VinAgora Borgála, hazánk egyetlen nemzetközi borversenyének közönségkóstolója. Közel 600 féle válogatott bor a világ számos országából, melyekből a borkedvelők kedvükre kóstolgathatnak. Az idei évben a rendezvény területén két terem található: a VinAgora teremben azokat a tételeket lehet korlátlanul kóstolni, melyek idén nem nyertek érmet, az Érmes borok termében pedig a borverseny érmes borait lehet megízlelni korlátozott keretek között. A VinAgora Borgálán új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharában, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy elegáns borillatú napot.

A champion díjak július 7-én, a VinAgora Borgálán, a Corinthia Hotel Budapestben kerülnek kihirdetésre. A fajtabor díj az alábbiak szerint került kiosztásra a korábban megrendezett VinAgora Borversenyen:

  • Takler Borbirtok, Takler Szekszárdi Cabernet Franc Reserve 2009
  • Liszkay Mihály, Liszkay Cabernet Sauvignon 2012
  • Kristinus Borbirtok, Chardonnay 2016
  • Hilltop Neszmély Zrt., Kamocsay Ákos Hilltop Chardonnay Superior 2013
  • Dobogó Pincészet, Dobogó Tokaji Furmint 2015
  • Mikóczi Pincészet, Szekszárdi Kékfrankos Rosé 2016
  • Varga Pincészet Kft., Aranymetszés Olaszrizling 2015

 

A champion díjak, a „legeredményesebb családi pincészet” díja, a „legsikeresebb fiatal borász” díja, és a „VinAgora új felfedezettje” díj a Borgálán kerül kihirdetésre ünnepélyes keretek között. A részletes eredménylista a különdíjak nélkül megtalálható a VinAgora weboldalán.

 

Forrás: programturizmus.hu

Kitekintőborversenyszekszárdi borvidékgasztronómiaborkóstolóVinAgora