2024.03.28, Csütörtök

Az ünnepek alatt sok család asztalára kerül egy-két palack pezsgő a megközelítőleg 20 millió palackos éves pezsgőfogyasztásból, ma már minden negyedik üveg az izsáki Royalsekt Zrt. Pezsgőpincészetnél készül, amellyel a magyar pezsgőpiac meghatározó szereplője.

Hirdetés

A legnagyobb magyar tulajdonban lévő pezsgőpincészet egy évtizede a semmiből éledt újra a korábbi sokak által ismert és kedvelt márkáinak felvásárlását követően. 2008-ban az értékesítés nem érte el a 100 000 palackot ma pedig az alkoholos pezsgők értékesítése meghaladja az 5 millió üveget.

Ennek kapcsán kértük Fórián Szabó Róbert marketing igazgatót, hogy foglalja össze az elmúlt időszak sikereit:

Az eredményességhez szükség volt jó minőségű és kiváló ár/érték arányú termékeink mellet folyamatos termékfejlesztésre, innovációra, megújuló és változatos csomagolásokra, hatékony marketing tevékenységre és legfőképp a vásárlók bizalmára, akik egyre gyakrabban választják a Royalsekt Zrt. valamelyik termékét. A jó pezsgőhöz szükség van jó minőségű szőlőre is, amiért köszönettel tartozunk annak a több száz szőlőtermelőnek, akik minden évben nekünk adják el a fáradtságos munkával megtermelt szőlőt.  

Az alkoholos pezsgőink közül a Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőcsalád ismertsége kiemelkedő. Édes kategóriába Magyarország egyik legnépszerűbb pezsgője. Szinte mindenhol kapható az ország legnagyobb zenei fesztiváljain is kizárólag ezzel a márkával koccintanak a fiatalok. A különleges prémium pezsgőnk az Arany Sárfehér is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, valamint a Szent István pezsgőcsalád díszdobozos változatára is nagy a kereslet. A gyerekpezsgőink közül a mesefigurás pezsgők kedveltek a gyerekek körében, amelyek mindegyikén az egész világon ismert és népszerű mesefigurák találhatók.

2017-ben az egyik meghatározó piaci változás, hogy a legnagyobb kereskedelmi láncoknak az elsőáras pezsgők mellet kifejlesztettünk és bevezettünk, több sajátmárkás prémium kategóriájú pezsgőt. Ez a termékkategória csaknem 100%-ban  Izsákról kerül ki, ami elég jelentős részt képvisel  az értékesítésben. Megfizethető áruk, jó minőségük igényes csomagolásuk miatt nem csak Magyarországon, de Európa több országában is kedveltek a vásárlók körében.   

Az év utolsó napjához közeledve elmondhatjuk, hogy a fejlődés 2017-ben sem torpant meg az alkoholos pezsgők piacán 8%-os, a gyerekpezsgők piacán pedig több mint 30%-os növekedést ért el a cég.

Az exportértékesítés is jelentősen bővült számos új partnerrel sikerült megállapodnunk a külpiacokon az előző évhez képest 24 % - os növekedés értünk el. A teljes export forgalom 70 %-a környező országok elsősorban Szlovákia és Csehország területére megy, de folyamatosan növekszik az egyéb országokba történő export is például Románia, Lengyelország, Belgium, Hollandia, valamint idén állapodtunk meg 7 kereskedelmi lánccal, akik főleg Németországba és Szlovéniába viszik a pezsgőinket, ezzel összesen több mint 20 országban vagyunk jelen.

 

A mesefigurás gyerekpezsgők export irányú értékesítése az előző évhez képest megháromszorozódott, ebben a szegmensben is bővülés várható köszönhetően annak, hogy további ismert licensz jogok kerülnek kizárólagosan a birtokunkba, így 2018-ban is számos újdonsággal találkozhatnak a legkisebbek. Az alkoholos pezsgőknél jövőre is folytatjuk a prémium kategória erősítését a pezsgőt szerető közönség pedig 2018- ban is találkozhat velünk minden nagyobb hazai fesztiválon.

Galéria

KirakatpezsgőRoyalsekt Zrt.gyerekpezsgőSzovjetszkoje IgrisztojeSzent István pezsgőArany Sárfehér

Ajánljuk még