2024.06.12, Szerda

A Jobbik erősen küzd Salgótarján megszerzéséért

2016.02.13. 12:00

Salgótarjánnak nem csak a polgármesterről kell döntenie, de politikai közösségek között is választania kell az időközi választáson - jelentette ki a Jobbik elnök-frakcióvezetője a városban tartott pénteki sajtótájékoztatón. A városban időközi polgármester-választás lesz február 28-án, a korábbi vezető, Dóra Ottó halála miatt.

Vona Gábor szerinte a Fidesz soha nem szerette Salgótarjánt, soha nem volt fontos neki ez a város. Az MSZP országosan szétesett állapotban van, egy megyeszékhely pedig nem engedheti meg magának, hogy olyan polgármestert válasszon, aki mögött nincs stabil politikai közösség és országgyűlési erő - tette hozzá.
"Ma Magyarországon a legerősebb ellenzéki párt és a második legerősebb politikai közösség a Jobbik. Mi, amennyiben Hulitka Istvánt választják polgármesterré, erős országgyűlési lobbierőt biztosítunk a városnak és a leendő polgármesternek" - mondta kampánybeszédében Vona Gábor.
    
 Salgótarjánban a 2014 októberében megválasztott szocialista polgármester, Dóra Ottó halála miatt kellett kiírni időközi polgármester-választást, amely február 28-án lesz.

mti

Galéria

Helyi hírekSalgótarjánJobbikpolgármester választásvona