2024.07.22, Hétfő

Ismét átadták a Tolna Megyei Prima Díjakat

2015.11.23. 12:58

Az idei évben 10. alkalommal ismerte el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Tolna Megyei Szervezete a megye kiválóságait. A díjátadó ünnepségen Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Amreinné dr. Gál Klaudia a Tolna Megyei Kormányhivatal igazgatója is részt vett.

A magyar értelmiség eredményeinek megőrzésére, a hazai tudományos és művészeti élet fejlesztésére, támogatására jött létre 2003-ban a Demján Sándor által alapított Prima Primissima Díj. Az országos díj mintájára 2005-ben Tolna megyében először ismerték el a helyi kultúra, tudomány, oktatás kiemelkedő képviselőit. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Tolna Megyei Szervezete felemeli a helyi szellemi élet meghatározó személyiségeit, kiemelve ezzel a megye értékeit, megadva ezzel mind az anyagi, mind az erkölcsi elismerést.   A jubileumi díjátadónak a Babits Mihály Kulturális Központ adott otthont, ahol a gálaműsoron az elmúlt tíz év díjazottjai léptek színpadra.

A Magyar Zeneműészet Kategóriában a szekszárdi Holló együttes vehette át a megyei díjat. A zenekar több gyerekeknek és felnőtteknek szóló zenés albumot jelentetett meg, számos rádiófelvétel örökítette meg munkájukat. Hazai és a környező nemzetek népzenei motívumait is tartalmazó dalaikat határon innen és túl, számos koncert keretében élvezhette a közönség. A Holló Együttes az elismeréssel járó üvegszobrot Horváth István országgyűlési képviselőtől vette át. 
A Magyar Képzőművészet Kategóriában az 1927-ben született Mözsi Szabó István, Tolnán élő festőművész kapta meg a megyei elismerést, akinek alkotásaival számos hazai és külföldi tárlaton találkozhatott a közönség.  A festőművész az elismerést Bognár Pétertől, az atomerőmű humán igazgatójától vette át. 
Magyar Közművelődés Kategóriában Vincze Bálint természetfotós részesült elismerésben, aki többnyire az atomerőmű környezetének természeti szépségeit örökíti meg, képeinek kulcsszerepe van az erőmű kommunikációjában. A Tolna Megyei Prima Díjat Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Dr. Hamvas István az atomerőmű vezérigazgatója, és Dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató adta át.
A VOSZ megyei szervezete az idei évben közönség szavazást hirdetett, ennek során 28 megyei díjazottra lehetett szavazni.  A legtöbb szavazatot a Bartina Néptánc Együttes kapta.

 

A VOSZ megyei szervezetének döntése szerint hárman vették át az Év Tolna Megyei Vállalkozója díjat: a paksi Fazekasné Pinthoffer Irén, a Firhang függöny- és lakástextil kis- és nagykereskedelmi cég vezetője; Tóth Sándor barista, a Café Dal’ 1927 Kft. ügyvezetője; valamint Szász Sándorné és lánya Szász Nikoletta, az idén 25 éves szekszárdi Szász Optika vezetői.

forrás: www.kormányhivatal.hu

Galéria