2024.10.06, Vasárnap
Modern hulladékkezelő telep épült Tolnában
illusztráció - pixabay

Modern hulladékkezelő telep épült Tolnában

mti

2024.10.06. 10:28

A létesítményben mérlegházkonténert, hídmérleget, a komposztálási technológia elemeit, levegőztető ventilátorokat, csurgalékvízgyűjtő medencét helyeztek el.

Biomasszát és építési, bontási törmeléket újrahasznosító telepet hoztak létre Simontornyán a Belügyminisztérium 258 millió forintos támogatásával - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

A beruházással egy ötezer négyzetméteres hulladékkezelő telepet alakítottak ki, ahol mérlegházkonténert, hídmérleget, a komposztálási technológia elemeit, levegőztető ventilátorokat, csurgalékvízgyűjtő medencét helyeztek el. A projekt részeként a zöldhulladék feldolgozásához szükséges kalapácsos aprítógépet, komposztosztályozó és kotró-rakodó munkagépet szereztek be - írták közleményükben.

A létesítményben a zöldhulladékból takarásos, levegőztető technológiával komposztot - később a tervek szerint virágföldet -, az építési törmelékek törésével, osztályozásával helyi útépítésekhez, tereprendezéshez használható másodnyersanyagot állítanak elő. A telep kapacitása évente 1300 tonna zöldhulladék és 2000 tonna inert hulladék feldolgozása - mondta Torma József független polgármester az MTI-nek.

Helyi hírekSimontornya