2024.05.25, Szombat
Őrült mérkőzésnek nevezte a Paks gólszerzője a kupadöntőt
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Őrült mérkőzésnek nevezte a Paks gólszerzője a kupadöntőt

MTI és paksifc.hu

2024.05.18. 08:05

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

Bognár György vezetőedző csapata sokáig emberhátrányban hősiesen védekezve mentette hosszabbításra a finálét - az FTC még büntetőt is hibázott -, melyet aztán a ráadásban a 31. születésnapját egy napja ünneplő Papp Kristóf fejese döntött el a 98. percben, a slusszpoént pedig Haraszti Zsolt üres kapus gólja jelentette közvetlenül a lefújás előtt.
 Paks története legnagyobb sikerét érte el, mert ez az első rangos trófeája - egyúttal a Magyar Kupa huszadik győztese -, miután 2011-ben a bajnokságban, két éve pedig a kupasorozatban lett ezüstérmes. Diadalával a következő idényben az Európa-liga selejtezőjében szerepelhet, míg a Konferencia-ligában a Fehérvár és a Puskás Akadémia indulhat majd a bajnokság alapján.

 

 

„Őrült mérkőzés volt, mint az egész kupamenetelésünk. Jól látszott, mennyi melót tettünk a mérkőzésbe. Mindenkit hatalmas gratuláció illet, egy igazi eufória volt ez a nap. Ami a gólomat illeti, tudtam, hogy a Ferencváros kapusa elöl maradt, majd láttam, hogy Mezeinél van a labda, így ösztönből elindultam, aztán csak az lebegett előttem, valahogy rúgjam be” - így második gól szerzője, Haraszti Zsolt a klub honlapjának.

Helyi hírekPaksPaksi FCkupagyőzelem