2024.04.28, Vasárnap
Közösségi találkozóhelyeket alakítanak ki két tolnai településen
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Közösségi találkozóhelyeket alakítanak ki két tolnai településen

MTI

2024.02.08. 08:50

Kertmozi, játszótér és piaccal összekapcsolt közösségi tér létesül Kocsolán és Gyulajon.

Hirdetés

Közösségi teret alakítanak ki a Tolna vármegyei Kocsolán és Gyulajon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával. Lajos Anikó, Kocsola független polgármestere az MTI-nek elmondta, a község önkormányzata 198 millió forintot fordíthat arra, hogy a település központjában fekvő zöldterületén létrehozzák az új teret.

A mintegy 500 négyzetméteres területen kültéri játékokat, okospadokat helyeznek el, parkolókat építenek, és egy kertmoziként is használható vetítőhelyet alakítanak ki.

Az 1240 lakosú faluban nincs művelődési ház, az új téren kültéri kulturális rendezvényeket is tarthatnak. A projekt 2024 nyarán kezdődik el - tette hozzá.

Gyulajon piac és közösségi tér létesül

Selmeci László, a 930 lakosú Gyulaj független polgármester azt közölte: a településen 102 millió forint támogatással egy piaccal összekapcsolt közösségi teret építenek.
Az idén kezdődő és 2025. december végén záruló projekt keretében elkészülő piacon helyi és környékbeli termelők árulhatnak, és a közmunkaprogramban termesztett zöldségeket is értékesíthetik majd - mondta a falu vezetője.

Helyi hírekGyulaj KocsolaTerület- és Településfejlesztési Operatív Programjátszótérközösségi térpiackertmozi