2024.04.30, Kedd
A Fehérvár három góllal verte az őszi bajnok Paksot
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Fehérvár három góllal verte az őszi bajnok Paksot

MTI

2023.12.18. 11:25

A Fehérvár FC magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a vendég és őszi bajnok Paksi FC ellen szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának nyitómérkőzésén.

Hirdetés

OTP Bank Liga, 17. forduló: 

Fehérvár FC - Paksi FC 3-0 (2-0)
Sóstói Stadion, 4078 néző, v.: Bogár
gólszerző: Katona M. (1.), Kodro (20., 68.)
sárga lap: Christensen (45.), Kodro (59.), illetve Vas G. (30.), Mezei (58.), Beke P. (82., a kispadon), Kovács K. (87.), Böde (90+4.)

Fehérvár:
Tóth B. - Bese, Csongvai, Spandler, Gergényi, Schön (Berki, 90.) - Katona M. (Pető, 84.), Christensen (Rúben Pinto, 90.), Flores (Larsen, 90.) - Szabó L., Kodro (Kastrati, 79.)

Paks:
Simon B. (Szappanos, a szünetben) - Kovács K., Vas G., Lenzsér, Szabó J. (Szélpál, 5.), Osváth - Papp K. (Szécsi P., 81.), Mezei, Balogh B. (Haraszti, 62.) - Szabó I B. (Böde, a szünetben), Könyves

Az első percben megszerezte a vezetést a tabella harmadik helyén álló házigazda. A listavezető Paksot láthatóan megbénította a bekapott gól, amit jelzett, hogy nem sokkal később Szabó Levente fejese a felső lécről pattant ki. Tíz perc múlva, egy tökéletes labdajáratás végén a góllövőlistát vezető Kenan Kodro duplázta meg a fehérvári előnyt. Mentek előre a vendégek, és Kovács Krisztián felső lécre lőtt labdájánál igen közel jártak a szépítéshez.

Fordulást követően tovább rohamozott a Paks, néha percekre beszorította a hazaiakat a tizenhatosukra, de nem találta a kapuhoz vezető utat. Nem úgy a Vidi, amely kiszabadulva a szorításból, azonnal megszerezte harmadik találatát, amellyel el is döntötte a találkozót. A vendégek a lefújásig próbálkoztak becsülettel, de a fehérvári védelem biztosan állt a lábán, így a Fehérvár megerősítette helyét a tabella harmadik helyén.

Helyi hírekszékesfehérvárPaks OTP Bank LigaMOL Fehérvár FCPaksi FC