2024.04.28, Vasárnap
Közösségi tereket fejlesztettek Paks külső településrészein
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív felvétel

Közösségi tereket fejlesztettek Paks külső településrészein

paks.hu

2023.11.25. 10:00

Lezárult a Településrészi közösségi terek fejlesztése című projekt, amelyben 42,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott Paks az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A külső településrészek fejlesztésére 2021-ben nyerte el a támogatást Paks Város Önkormányzata.

Hirdetés

– A külső településrészeken élők komfortérzetét javító beruházások hosszú évek óta rendszeresek, ezek megvalósítására mindig nagy hangsúlyt fektetett a városvezetés. 2021-ben százszázalékos támogatási intenzitású pályázati forrást is nyertünk erre a célra, a részönkormányzati képviselőkkel közösen megtervezett fejlesztések befejeződtek – mondta Szabó Péter polgármester, aki arról is tájékoztatott, hogy a beruházások a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból valósultak meg 42,3 millió forintból.

Településrészi közösségi terek fejlesztése című projektben Gyapán, Csámpán, Cseresznyésben és Biritón zajlottak fejlesztések.

Gyapán a támogatásból a közösségi ház felújítása folytatódott, a vizesblokkok és a kazánhelyiség teljes körű rekonstrukciója, valamint az előtér belső festése valósult meg, illetve a női vizesblokkban kialakítottak egy akadálymentes illemhelyet.

Csámpán a közösségi háznál játszóteret építettek kisvonat alakú csúszdával, mászókával, valamint rugós hintával.

Cseresznyésben egy új kültéri közösségi tér, tűzrakóhely és vizesblokkok kialakítása történt meg. Új akadálymentes parkoló és járda, továbbá akadálymentes illemhely is készült.

Biritón felújították a közösségi ház villamos hálózatát, emellett az épületben a burkolatok cseréje és a vizesblokk felújítása történt meg. Itt is létesült akadálymentes parkoló, valamint a vizesblokk épületében egy új, akadálymentes illemhely.

Paks polgármestere arról is beszélt, hogy a fejlesztések 2024-ben folytatódnak a külső településrészeken, amihez segítséget jelent, hogy a tervek szerint a jövő évi költségvetésben ismét biztosított lesz a körzetes képviselők számára a képviselői keret.

Helyi hírekPaksGyapa CsámpaCseresznyésBiritóközösségi tér