2024.05.01, Szerda
Új csapattal kezdik a bajnokságot a szekszárdi kosarasok
Unsplash

Új csapattal kezdik a bajnokságot a szekszárdi kosarasok

MTI

2023.09.06. 14:10

A legutóbbi bajnokságban negyedik helyen végzett Atomerőmű KSC Szekszárd csapatából többen is távoztak, így megújult kerettel, hat új játékossal kezdi a 2023/24-es bajnokságot az együttes.

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd hat új játékosa között a szerb Aleksandra Stanacev és Horváth Bernadett magyar válogatott irányító vihetik előre az együttest. Új kerettag a horvát Ana Vojtulek, Jacinta Monroe amerikai center, valamint visszatért a korábbi csapatkapitány, Theodoreán Alexandra. Távozik többek között Studer Ágnes válogatott irányító, aki a török Mersin együtteséhez igazolt, így valóban egy egészen új csapattal vágnak neki a szezonnak.

Djokics Zseljko vezetőedző az egyesület hétfői, szezonindító sajtótájékoztatóján kiemelte: fontos, hogy mindenki türelmes legyen és a szurkolók megtalálják a kapcsolatot az új játékosokkal, hiszen még az egyre erősebb magyar bajnokságban is reális, hogy az első hat között végezzen a csapat.

 

Nehéz mérkőzések jönnek

"Teljesen új csapatot építünk, induló fázisban vagyunk, ami látszott a PEAC elleni, elveszített felkészülési mérkőzésen is" – tette hozzá Djokics Zseljko, megjegyezve azt is: az Európa Kupában jó lenne túljutni a csoportkörön, a sorsolás ugyanakkor nem kedvező a szekszárdiaknak; az épülő csapatnak jobb lenne, ha az első meccseket itthon játszhatná. A cseh Lehvarti Chomutov elleni, első hazai mérkőzés után három idegenbeli fellépés következik az Estudiente Madrid, az olasz Dinamo Sassari majd a cseh csapat otthonában.

Szabó Noémi sportigazgató tájékoztatása szerint a KSC kedden Porecbe utazik, ahol edzés mellett felkészülési mérkőzéseket játszik a szlovén Akson Ilirijával és az orosz WBC Jenyiszejjel. Szeptember 15-én pedig elkezdődik – a szekszárdi szüreti napokkal egyidőben – az 54. Sió Kupa, amelyen a KSC a Vasas Akadémiával, az NKA Universitas PEAC a Serco Uni Győrrel játszik; a döntőt, illetve a bronzmérkőzést pedig szeptember 17-én rendezik meg.

Helyi híreksportkosárlabdanői kosárlabda