2024.04.28, Vasárnap
A szekszárdi Wosinsky Mór Múzeumban folytatódik a Magyar Géniusz Vándorkiállítás
Fotó: Magyar Géniusz Program

A szekszárdi Wosinsky Mór Múzeumban folytatódik a Magyar Géniusz Vándorkiállítás

MTI

2023.09.23. 10:00

Hatalmas érdeklődés övezi a Petőfi 200 emlékév keretében megvalósuló Magyar Géniusz Vándorkiállítást. Eddig összesen 150 ezren tekintették meg a vidék géniuszait felvonultató nagyszabású tárlatot, amely szerdától a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeumban látható - közölte az MTI-vel szerdán a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

Hirdetés

A kormány 3,5 milliárd forinttal támogatja a Magyar Géniusz Programot, melynek keretében 2024 végéig 38 állandó, 26 időszaki kiállítás és 39 tudományos projekt valósul meg. A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének segítségével megvalósuló program az egész Kárpát-medence területére kiterjed a határon túli muzeális intézmények részvételének köszönhetően - emelték ki a közleményben.

"A program része a Magyar Géniusz Vándorkiállítás, melyet hatalmas érdeklődés kísér útja során. A téma forradalmian új, hiszen magyarságunk örökségét, a vidék legjelentősebb műtárgyanyagát még soha egy helyen és egy időben eddig nem állították ki. A reprezentatív és grandiózus kiállításon a látogatók megismerik a vidék géniuszait, a vidéki muzeális intézmények legértékesebb és legkülönlegesebb műtárgyait. 67 intézmény 154 történeti, régészeti, néprajzi és művészettörténeti műtárgya mesél a látogatónak az elmúlt két évezredről" - írták.

A tárlat 2022 áprilisában indult Kecskemétről, majd Gyulán, Debrecenben, Győrben, Szombathelyen, és augusztus 31-ig Egerben tekinthette meg a nagyközönség.

A tárlat szerdától már a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeumban látható

- közölte a KIM.

Helyi hírekSzekszárdWosinsky Mór múzeumMagyar Géniusz Vándorkiállítás