2023.10.01, Vasárnap
Nagynevű zenekarokkal várják Pakson a blues rajongóit
illusztráció - pixabay

Nagynevű zenekarokkal várják Pakson a blues rajongóit

mti

2023.06.08. 17:40

Június 30-án az ESZI Csarnok színpadán Miller Anderson gitáros-énekes játszik, aki az 1969-es Woodstock fesztiválon a Keef Hartley Band tagja volt.

Hirdetés

Mások mellett Miller Anderson, Philip Sayce, Gaëlle Buswel, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, valamint a Chicago Blues Union is koncertet ad az idei Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon Pakson.    

Június 30-tól július 2-ig immár 31. alkalommal rendezik meg az eseményt. Az ország legrégebbi bluesfesztiválján a dzsessz, a rock és a gasztronómia is főszerepet kap - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.   

Az idei fesztivál felvezetése június 26-án szűkkörű klubkoncertekkel kezdődik, 29-én csütörtökön pedig a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával a Gastroblues csatlakozik a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára meghirdetett rendezvényekhez. Az ASE étteremben a Szabadság Idővándorai című műsor keretében először a Loyal Apples' Club lép fel, ezt követően Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák az általuk megzenésített Petőfi-verseket adják elő.   

Június 30-án az ESZI Csarnok színpadán Miller Anderson gitáros-énekes játszik, aki az 1969-es Woodstock fesztiválon a Keef Hartley Band tagja volt. Az elmúlt huszonöt évben négy különböző zenekarral (Spencer Davis Group, British Blues Quintet, Miller Anderson Band, Jon Lord Blues Project) járt Pakson, ezúttal egy ötödik formáció élén, hazai zenészek kíséretében lép színpadra, a Mike Gotthard és Szebényi Dániel által alkotott Blues MD-vel, a hegedűs Kézdy Lucával és a szaxofonos Weisz Gáborral. Őket a belgrádi gitáros, Nenad Zlatanovic Texas Flood elnevezésű együttese követi. Az estén a Sonny and His Wild Cows melegíti be a közönséget.   

Másnap, július 1-jén szombaton délelőtt a helyi Evangélikus templomban Miller Anderson, Nenad Zlatanovic, a Szebényi Dániel-Mike Gotthard duó, valamint Kézdy Luca akusztikus koncertet ad.

Helyi hírekzene