2024.03.29, Péntek
Útfelújítással és új parkolókkal épül kikötő a Tolna vármegyei városban
illusztráció - pixabay

Útfelújítással és új parkolókkal épül kikötő a Tolna vármegyei városban

mti

2023.02.13. 10:11

A 30 férőhelyes kikötőtől a turisták kerékpárral, kajakkal, kenuval is folytathatják a kirándulást, a többi között eljuthatnak a közeli Kis-Dunára.

Hirdetés

Kishajók fogadására is alkalmas horgászkikötő épül Dunaföldváron a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 369 millió forintos támogatásával.

Horváth Zsolt, a város független polgármestere az MTI-nek elmondta: a száz méter hosszú, pontonelemekből álló létesítményt a Duna jobb partján, a jelenlegi kikötőhajótól északra alakítják ki.   

A beruházást az indokolja, hogy a településen egy 2018-as projekt részeként létrehozott sportkikötő már nem elég a csónakok fogadására, és egyre több horgász szeretne a természetes vizeken turisztikai élményt szerezni - tette hozzá.   

A tervek szerint 2024. júliusra elkészülő, 30 férőhelyes kikötőtől a turisták kerékpárral, kajakkal, kenuval is folytathatják a kirándulást, a többi között eljuthatnak a közeli Kis-Dunára.   

A horgászkikötő mellett a TOP Plusz támogatásával és önkormányzati forrásból parkolókat is kialakítanak, továbbá 250 méter hosszan felújítják a Beszédes József-hídtól a város központjáig tartó utat és járdát - közölte a város vezetője.

Helyi hírekDunaföldvár kerékpárút