2023.02.06, Hétfő
Női kosárlabda Euroliga - Szekszárdi vereség a Valenciától
Fotó: MTI/Kiss Dániel

Női kosárlabda Euroliga - Szekszárdi vereség a Valenciától

MTI

2023.01.19. 17:00

A Szekszárd hazai pályán sima vereséget szenvedett a Valenciától szerdán a női kosárlabda Euroliga tizedik fordulójában.

Hirdetés

Eredmény:
Női Euroliga, 10. forduló, A csoport:
Atomerőmű KSC Szekszárd-Valencia (spanyol) 54-75 (7-16, 13-23, 21-22, 13-14)
a magyar csapat legjobb dobói: Wallace 14, Hebard 14, Goree 13

A forduló előtt három győzelemmel és hat vereséggel álló szekszárdiak - akik az előző szezonban nyeretlenül debütáltak az Euroligában - az A csoport utolsó előtti, hetedik helyéről várták a folytatást, míg a Valencia 6/3-mal a negyedik pozíciót foglalta el. Rossz előjelnek számított, hogy a két gárda spanyolországi találkozóján 74-59-re nyert novemberben a rivális, mint ahogy az is, hogy a tolnaiak december 14. óta nyeretlenek a nemzetközi porondon.

A bajnoki ezüstérmes Szekszárd - amely 12 győzelemmel és öt vereséggel áll az NB I-ben - a szerdai meccsen 0-10-zel kezdett, ami megadta a találkozó alaphangulatát. A vendégek korosztályos amerikai válogatott centerük, Lauren Cox révén szórták a kosarakat, míg Djokics Zseljko vezetőedző csapata mindössze hét pontot hozott össze a nyitónegyedben.

A folytatás hasonlóan alakult - a kék-fehéreknél csak a magyar válogatott Goree Cyesha hozta a formáját -, és a nagyszünetben minden addiginál nagyobb, 19 pontos különbség volt a két együttes között (20-39). Ugyanennyi pontnál tartott ekkor Cox is.

Térfélcsere után a házigazdák 15 pontra csökkentették a távolságot, de néhány perc múlva már 23 ponttal elhúztak a valenciaiak, az utolsó szakasz 41-61-ről indult. A KSC a hajrában is hasztalanul próbált faragni hátrányán, közben több tiszta dobást is elrontott, így a 12 triplát szóró spanyolok sikere nem forgott veszélyben.

A Szekszárd egy hét múlva a görög Olimpiakoszhoz látogat.

Helyi hírekkosárlabdaAtomerőmű KSC Szekszárd