2024.03.29, Péntek
A tolnai középiskolások is örülhetnek ennek a lehetőségnek

A tolnai középiskolások is örülhetnek ennek a lehetőségnek

mti

2022.12.14. 12:21

Az érintett agrárszakképzési centrum Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megyékben 12 iskolával és egy agrárvizsgaközponttal rendelkezik.   

Hirdetés

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a győri Széchenyi István Egyetem a Déli Agrárszakképzési Centrummal annak érdekében, hogy a centrumhoz tartozó iskolák diákjai megismerhessék az egyetem által kínált lehetőségeket - közölte a felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-vel.

A centrumhoz tartozó középiskolákban közösen népszerűsítik a fiataloknak kínált szakokat.

A közlemény idézi Szalka Évát, az egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának dékánját, aki szerint a mosonmagyaróvári karon tanulók gyakorlatorientált képzését közel hetven mintagazdaság és számos vállalati partner segíti.   

Kifejtette, a Széchenyi-egyetemen a fiatalokat magyar és angol nyelvű képzések, kulturális és sport programlehetőségek várják, emellett ösztöndíjakkal is segítik a hallgatókat.

Simonné Szerdai Zsuzsanna, az agrárszakképzési centrum főigazgatója elmondta, hogy Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megyékben 12 iskolával és egy agrárvizsgaközponttal rendelkezik a centrum.   

Nappali képzésben mintegy 3300 tanuló vesz részt és egyre nagyobb teret hódít a felnőtt szakmai képzés is - tette hozzá.

Helyi hírekszakképzés