2024.03.29, Péntek
Energiatakarékosságról döntött a szekszárdi közgyűlés
Illusztráció, unslpash.com

Energiatakarékosságról döntött a szekszárdi közgyűlés

MTI

2022.11.24. 18:00

Energiatakarékossági intézkedéseket fogadott el a megnövekedett rezsiköltségek miatt a szekszárdi közgyűlés csütörtökön.

Hirdetés

A döntés szerint a tolnai megyeszékhelyen bezár több intézmény, a Babits Mihály Emlékház, az Irodalom Háza, a Művészetek Háza és a vármegyeházi kiállítás. A Wosinsky Mór Megyei Múzeum kiállításain - csökkentett nyitvatartási időben - legfeljebb 15 Celsius fok lehet a hőmérséklet. December 5-én ideiglenesen bezár a szekszárdi sportközpont által bérelt tanuszoda és a Tourinform iroda is.

A polgármesteri hivatalban és az intézmények irodáiban, orvosi rendelőkben 20, az óvodák gyermekek által használt helyiségeiben 22 Celsius fok lehet a legmagasabb hőmérséklet.

A december 1-től életbe lépő intézkedések között szerepel, hogy lekapcsolják a díszkivilágítást, az északi és a déli bevezető út közvilágítását, további útszakaszokon átlagosan a lámpák 50 százalékát, összesen 2300 lámpatest üzemeltetését szüneteltetik.

A közgyűlés döntött arról is, hogy az önkormányzat 2023-ban a 2021-ben felhasznált áram- és gázmennyiséghez képest 40 százalékos megtakarítást kíván elérni. Köbméterenként 1200 forintban határozták meg a beszerzendő földgáz, kilowattóránként 300 forintban a villamos energia legmagasabb árát.

Helyi hírekSzekszárdenergiatakarékosság