2024.03.28, Csütörtök
Csarnokokkal bővül a szekszárdi ipari park
raktarterkep.hu

Csarnokokkal bővül a szekszárdi ipari park

MTI

2022.11.13. 13:20

Három új csarnokot építenek és infrastrukturális fejlesztéseket végeznek a szekszárdi ipari parkban a Terület- és településfejlesztési operatív program 2,8 milliárd forintos támogatásával - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

Hirdetés

A város hivatalos Facebook-oldalán arról számoltak be, hogy a 2423, 1122 és 445 négyzetméter hasznos alapterületű csarnokok kivitelezése novemberben kezdődik.

Az MTI kérdésére azt írták:

a projekt részeként az 50 hektáros parkban a jelenlegi elektromos hálózat 3 megawatt teljesítményét 2023 első negyedévében a kétszeresére növeli az E.on Hungária Zrt. Emellett közvilágítási hálózat, vagyonvédelmi kamerarendszer és a belső úthálózat mentén mintegy 1,5 kilométernyi járda épül.

Közlésük szerint jelenleg a szekszárdi SZ+C Építőipari Kft. és a pécsi Délviv Dél-Magyarországi Villanyszerelőipari Kft. dolgozik a meglévő csarnokok felújításán, illetve a közvilágítás és a kamerarendszer kivitelezésén. Az új csarnokok kivitelezője három helyi, környékbeli vállalkozás lesz.

A létesítményeket 2023 első félévének végén adják át, a bérleti jogot versenytárgyaláson lehet megszerezni, a pályáztatás 2023-ban kezdődik - írták.

Az ipari parkban jelenleg 27 vállalkozás működik, köztük az építőipari alapanyaggyártó és kereskedő Austrotherm Kft., a  Murexin Kft., az agrártermékeket, növényvédő szereket forgalmazó Alisca Agrárház 2010 Kft., a borászati Mészáros Borház Kft., illetve a fémipari termékeket gyártó Jako Fémárugyár Kft. A parkban működő vállalkozások 2021-ben mintegy 32 milliárd forint nettó árbevételt értek el.

Helyi hírekSzekszárdipari parkcsarnoképítés