2024.04.24, Szerda
Használt lakásárak: Szekszárdon jócskán elmaradt a drágulás üteme az országos átlagtól
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Használt lakásárak: Szekszárdon jócskán elmaradt a drágulás üteme az országos átlagtól

tolnavar.hu

2022.10.25. 15:00

Miskolcon és Szegeden 40 százalékot meghaladó mértékben nőttek a négyzetméterárak, míg Szekszárdon 12,9 százalékkal kell többet fizetni, mint egy évvel korábban.

Hirdetés

Az összes használt ingatlantípusnál jelentős áremelkedést mért az Otthon Centrum a megyei jogú városok ingatlanpiacán: a társasházi és panellakások átlagos négyzetméterára több mint harminc százalékkal magasabb most, mint a tavalyi év azonos időszakában. A legdrágább vidéki nagyváros Debrecen.

A vidéki városokban a használt téglalakások négyzetméterára elérte az 524 ezer forintot az idei év első kilenc hónapjának adatai szerint. A legmagasabb fajlagos árat Debrecenben mérte az Otthon Centrum 713 ezer forinttal, a második helyen Győr szerepel, ahol 658 ezer forint az ingatlanok négyzetméterára, míg a sorban a harmadik Székesfehérvár, 642 ezer forinttal. A legtöbb megyei jogú városban 400-500 ezer forint között alakult a négyzetméterár átlagértéke. Némi meglepetésre Pécsett csak 400 ezer forint egy négyzetméter, míg az 50 ezer főnél kisebb városokra többnyire ennél alacsonyabb árak jellemzőek, ilyen például Eger, 323 ezer forinttal.

Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője elmondta, hogy az ismertetett árak 35 százalékkal magasabbak az egy évvel korábbi értéknél. Egy százalékkal még ennél is magasabb volt az emelkedés a listavezető Debrecenben, míg Miskolcon és Szegeden 40 százalékot meghaladó mértékben nőttek a négyzetméterárak. A második legdrágább városban, Győrben is 32 százalékkal drágultak a lakások. Néhány településen azonban mérsékeltebb volt az emelkedés üteme, Sopronban 7 százalékkal, míg Szekszárdon 12,9 százalékkal kell többet fizetni, mint egy évvel korábban.

Helyi híreklakásSzekszárd