2024.04.20, Szombat
Kiderült, kikkel csap össze a Szekszárd az Euroligában
illusztráció - pixabay

Kiderült, kikkel csap össze a Szekszárd az Euroligában

mti

2022.07.16. 16:52

A pénteki sorsoláson a magyar klubkosárlabda legnagyobb sikerét arató Sopron és az előző szezonban nyeretlenül debütált Szekszárd is érdekelt volt-

Hirdetés

A címvédő Sopron Basket elkerülte a tavaszi döntőben legyőzött török Fenerbahcét a női kosárlabda Euroliga 2022/2023-as idényének csoportkörében.    

A pénteki sorsoláson - melyről hiányoztak az ukrajnai háború miatt kizárt orosz klubok - a 16 csapatos főmezőnyben kapott helyet az áprilisi, isztambuli négyes döntőben a magyar klubkosárlabda legnagyobb sikerét arató Sopron - amely utána 15. NB I-es aranyérmét is begyűjtötte -, valamint az EL-ben az előző szezonban nyeretlenül debütált Szekszárd is.

A soproniak a török Mersinnel, a belga Mechelennel, az olasz Schióval, a francia Landes-dal, a legutóbb bronzérmes Salamancával, a Villeneuve-Girona csata győztesével, továbbá egy selejtezős ellenféllel csapnak össze. A tolnai gárdára az ezüstérmes Fenerbahce, a lengyel Polkowice, az olasz Bologna, a francia Bourges, a spanyol Valencia, a cseh USK Praha és egy selejtezős rivális vár.

Helyi hírekkosárlabda