2022.08.16, Kedd
Három amerikai légióssal erősít a Szekszárd
illusztráció - pixabay

Három amerikai légióssal erősít a Szekszárd

mti

2022.07.11. 10:44

A megszokottnál nagyobb vérfrissítésre került sor a keretben, ami részben a mi elhatározásunk, részben a távozók döntésének az eredménye" - jelentette be Szabó Gergő ügyvezető.

Hirdetés

Jelentős változások történtek a bajnoki ezüstérmes Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának keretében, amelyhez három amerikai légiós is csatlakozik.    

A Magyar Kupában bronzérmes klub hétfői tájékoztatása emlékeztetett arra, hogy a csapat ezúttal rögtön az Euroliga főtábláján kezd, mivel az orosz egyesületeket az ukrajnai háború miatt kizárták a kontinentális sorozatokból. Tavaly a tolnaiak a selejtezőből kerültek fel az elitmezőnybe, amelyben nyeretlenül zárták a szezont.   

"A megszokottnál nagyobb vérfrissítésre került sor a keretben, ami részben a mi elhatározásunk, részben a távozók döntésének az eredménye" - jelentette be Szabó Gergő ügyvezető. "A távozó amerikai Kolby Morgannek, bosnyák Nikolina Milicnek és szlovén Zala Friskovecnek más elképzelése volt a jövőjével kapcsolatban, valamint Gereben Lívia is máshol kívánja folytatni karrierjét. Ami az újakat illeti, Sydney Wallace az Euroliga előző idényében 16 pontot dobott átlagban, ami önmagáért beszél. Victoria Vivians nagy WNBA-tapasztalattal rendelkezik, míg Ruthy Hebarttól a palánkok alatt számítunk markáns játékra."   

Ami a bajnoki elődöntőben súlyosan megsérült Krnjics Szarát illeti, teljes felépülését követően a klub a szerb-magyar centerrel közösen dönt majd a folytatásról. A Szekszárd augusztus 15-én kezdi meg a felkészülést a 2022/2023-as idényre.