2024.03.28, Csütörtök
Tolnai játékosokkal vág neki a futsal Eb-nek a női válogatott
illusztráció - pixabay

Tolnai játékosokkal vág neki a futsal Eb-nek a női válogatott

mti

2022.06.01. 18:13

Az UEFA az orosz válogatott kizárása után a csoportjábn második magyar csapatot kérte fel az Európa-bajnoki négyes döntőben való részvételre.

Hirdetés

A magyar női futsalválogatott megkezdte a felkészülést a július 1-3-án sorra kerülő portugáliai Európa-bajnokságra.    

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának hétfői beszámolója szerint Frank Tamás szövetségi kapitány irányításával szombaton és vasárnap Telkiben edzett a 22 fős csapat. Június első felében további három alkalommal gyakorol közösen a keret, amely június 20. és 26. között egy horvátországi tornán a svédek, a finnek, a horvátok és a lengyelek ellen játszik edzőmeccset.   

"Meglehetősen rövid idő áll rendelkezésünkre a felkészülésre, a játékosok többségének munkahelyi elfoglaltsága mellett kell megoldania, hogy részt tudjon venni az egy-kétnapos összetartásokon, majd a poreci tornán" - mondta Frank Tamás.   

Az UEFA az orosz válogatott kizárása után az ősszel az oroszokkal azonos Eb-selejtező csoportban szerepelt, és ott a második helyen végzett magyar csapatot kérte fel az Európa-bajnoki négyes döntőben való részvételre. A Gondomarban sorra kerülő tornán a magyarok a házigazda portugálokkal játsszák az elődöntőt július 1-jén, a másik ágon Spanyolország-Ukrajna találkozó lesz. A döntőt és a bronzmérkőzést július 3-án rendezik.   

A magyar válogatott bő kerete:
    kapusok:
Deczki Vanda Kinga (Tolna-Mözs), Hargas Annamária (Astra), Nagy Tünde (Audace Verona), Torma Lilla (DEAC)
    mezőnyjátékosok:
Balogh Noémi (Astra), Csepregi Gabriella (Molfetta), Fábián Rebeka (Budaörs), Folk Zsuzsanna (Budaörs), Fülöp Diána (DEAC), Horváth Viktória (DEAC), Koch Fruzsina (Budaörs), Kota Gabriella (Vis Fondi), Krascsenics Csilla (DEAC), Megyeri Boglárka (Budaörs), Nagy Anikó (DEAC), Sovány Liza (DEAC), Szalkai Kitti (Tolna-Mözs), Tell Zsófia (Budaörs), Tóth Nóra (DEAC), Üveges Katalin (DEAC), Vámosi Georgina (Tolna-Mözs), Varga Adél (Astra)

Helyi híreknői futsalcsapatfoci