2022.06.29, Szerda
Időközi polgármester-választásokat tartanak Nagyszokolyon
nagyszokoly.hu

Időközi polgármester-választásokat tartanak Nagyszokolyon

mti

2022.06.22. 12:08

Hat független jelölt indul a vasárnap rendezendő időközi polgármester-választáson a Tolna megyei Nagyszokolyon - közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Hirdetés

Zemán Tünde tájékoztatása szerint a szavazásra jogosult 681 helybéli Kalányos Zsolt, Szücs János, Mosberger Istvánné, Mizerák Milán, Papp Szilvia és Fejes Benjámin közül választhat polgármestert.   

A 870 lakosú faluban azért kell időközi önkormányzati választást tartani, mert Bors Bálint korábbi független polgármestert 2021. június 26-án költségvetési csalásért jogerősen börtönbüntetésre ítélték, így megbízatása megszűnt

A helyi választási iroda vezetője arról is beszámolt, hogy a községben vasárnapra időközi roma nemzetiségi önkormányzati választást is kiírtak, ez azonban jelöltek hiányában elmarad. Ezt azért írták ki, mert a háromtagú testületből tavaly augusztusban egy képviselőnek köztartozás miatt megszűnt a mandátuma, idén januárban pedig egy tag lemondott. A választás elmaradásával a településen megszűnik a roma nemzetiségi önkormányzat.

Helyi híreknagyszokolyválasztás