2022.08.08, Hétfő
Magas életminőség és alacsony ingatlanárak jellemzik Szekszárdot

Magas életminőség és alacsony ingatlanárak jellemzik Szekszárdot

mti

2021.12.20. 10:11

A 20 ezer fősnél népesebb városokat értékelték egészségügyi, oktatási, foglakoztatási és népmozgalmi mutatószámokat alapján.

Hirdetés

A budapesti kerületek állnak az élen az idén is az Otthon Centrum élhetőségi rangsorában  -  közölte az MTI-vel az ingatlanközvetítő cég, amely az "életminőség-indikátor" számításakor az egészségügyi, oktatási, foglakoztatási és népmozgalmi mutatószámokat vette figyelembe.

A lakásvásárlók a magasabb életminőséget kínáló környezetért hajlandók többet fizetni, ennek következtében az ingatlanárak a jobb körülményeket biztosító városokban magasabbak, és ezekben a városokban a vándorlási mérleg is pozitív. Nem véletlen, hogy az I., a II., az V., és a XII. kerület a legdrágább - írták.   

Számos megyeszékhely ugyanakkor alulértékelt a szolgáltatások színvonalához képest, főképp Salgótarján és Szekszárd - írták. Az Otthon Centrum ezt egyebek között a közbiztonsággal vagy a szabadidős lehetőségekkel magyarázza.

A felmérésben a 20 ezer fősnél népesebb városokat értékelték egészségügyi, oktatási, foglakoztatási és népmozgalmi mutatószámokat alapján. Az árak számításánál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) társasházi lakások árait összesítő adatait vették figyelembe.