2024.04.16, Kedd
Két út felújítását kezdik meg Pakson
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Két út felújítását kezdik meg Pakson

paks.hu

2021.11.07. 09:00

Szabó Péter, Paks polgármestere és Kecskés Adrienn, a Walenta Hungária Kft. ügyvezetője csütörtökön (11.04.) délelőtt írtak alá két út felújításáról kivitelezési szerződést. Az egyik helyszín a Tölgyfa utca, a másik a Tolnai út Kölesdi út és mentőállomás közötti szakasza.

Hirdetés

Döccen a kocsikerék a kisebb-nagyobb kátyúkon, esős időben pedig a tócsák sora is jelzi, van mit javítani a Tolnai út Kölesdi út és mentőállomás közötti szakaszán. A hibák orvoslására már nem kell sokat várni, hamarosan megújul a több mint 360 méteres szakasz. A beruházást Paks polgármestere jelentette be a kivitelezési szerződés sajtónyilvános aláírásán november 4-én - számol be róla a paks.hu.

A városvezető azt mondta, hogy az út megérett a felújításra, több évtizedes adósságot törlesztenek a rekonstrukcióval. Abban bíznak, hogy az itt élők, valamint a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai is elégedettek lesznek majd az új aszfaltburkolattal.

A kivitelezést a Walenta Hungária Kft. végzi. A projekt vezetője azt mondta, igyekeznek úgy elvégezni a munkálatokat, hogy csak minimális fennakadást okozzanak a közlekedésben.

Kling Kornél szerint részleges lesz az útlezárás, így folyamatosan biztosított lesz a lakosság, a mentők és a tűzoltók közlekedése.

A Tolnai út Kölesdi út és mentőállomás közötti szakasza mellett megújul a Tölgyfa utca is. Itt nemcsak az 50 méteres útszakasz kap új aszfaltburkolatot, hanem a parkolók is megújulnak, és átépítik a szegélyeket. Itt is azon lesznek, hogy az építés a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a lakosok számára, de mint minden felújítás, ez is járhat némi kényelmetlenséggel, ezért a lakosság türelmét és megértését kéri a kivitelező.

A Walenta Hungária Kft. napokon belül átveszi a két munkaterületet, december 15-re, valamint 20-ra pedig a tervek szerint végeznek is a munkálatokkal. A Tolnai úti szakasz felújítására nettó 55.930.700 forintot, míg a Tölgyfa utca megújítására nettó 16.702.300 forintot fordít az önkormányzat. Szabó Péter úgy tájékoztatott, hogy a beruházásokat a Belügyminisztériumtól 2018-ban kapott Paks város fejlesztését szolgáló miniszteri döntés alapján elnyert támogatásból valósítja meg Paks Város Önkormányzata.

Helyi hírekútfelújításPaks