2024.04.25, Csütörtök
Helyi vállalatok részvételével újult meg Bonyhád fontos épülete
Fotó: MTI

Helyi vállalatok részvételével újult meg Bonyhád fontos épülete

mti

2021.11.12. 12:03

A technikumban öt ágazatban, 19 osztályban 400 diák tanul.

Hirdetés

Átadták a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Perczel Mór Technikum és Kollégium mintegy 600 millió forintból felújított épületét csütörtökön Bonyhádon.  

A technikumban - amelynek egyik elődjét, a bonyhádi Evangélikus Kereskedelmi Középiskolát 1945-ben alapították, és 2015-től tagintézménye a Tolna megyei iskolákat összefogó intézménynek -, öt ágazatban, 19 osztályban 400 diák tanul. Az épületben energetikai korszerűsítést, belső festést végeztek, felújították a villamos rendszert és kicserélték a tantermek padozatát.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára az eseményen kiemelte,12 százalékkal nőtt a szakképzésbe jelentkezők aránya, és új képzéseket indítottak el. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője a többi közt arról beszélt, hogy Bonyhád és környéke Tolna megye leggyorsabban fejlődő gazdasági térsége, a városban az elmúlt évben, a járvány okozta recesszió idején 4-5 ipari csarnokot adtak át.

A bonyhádi technikum megújult épületében ma már eredményesen tudnak szakképzéssel foglalkozni - mondta. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években az iskola kollégiumát is felújították. Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), Bonyhád polgármestere egyebek között arról beszélt, hogy az iskola felújításában sok bonyhádi vállalkozás is részt vehetett.   

Dömötör Csaba, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellárja az MTI-nek elmondta: a 3000 négyzetméter alapterületű, háromszintes iskolaépületre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 300 millió forintos támogatását, és további 300 millió forintot fordítottak a Nemzeti Foglalkoztatási Alap, illetve a szakképzési centrum forrásából.