2022.08.15, Hétfő
Megújulnak a paksi műemlékek: már lehet pályázni a felújításokra
Illusztráció: unsplash.com

Megújulnak a paksi műemlékek: már lehet pályázni a felújításokra

telepaks.net

2021.09.11. 09:00

Október 31-ig lehet pályázni Paks városának közigazgatási területén lévő műemlékeinek, épületeinek a teljeskörű felújítására, helyreállítására.

Hirdetés

Paks képviselő-testületének városépítő bizottsága kiírta a védett értékek fennmaradását és felújítását támogató 2021-es második félévi pályázatát - számol be róla a telepaks.hu

Pályázni lehet a város közigazgatási területén lévő műemléki védelem, helyi egyedi védelem alatt álló, vagy helyi védett területen álló ingatlanok, épületek, épületrészek vagy műtárgyak teljes felújításának, korszerűsítésének, külső és az ezzel összefüggő belső helyreállítás esetén a külső homlokzat domináns elemeinek leginkább megfelelő állapot szerinti helyreállításának költségeihez.

Pályázatot nyújthatnak be a védett épületek tulajdonosai, kezelői, valamint a társas tulajdonban lévő védett épületek önálló rendeltetési egységének tulajdonosai önállóan. A pályázati határidő 2021. október 31.

A részletes pályázati felhívás megtekinthető a paks.hu honlapon (lakossági pályázatok rovat), ide kattintva is elérhető. A pályázattal kapcsolatosan a [email protected] emailcímen és a 75/830-698-as telefonszámon lehet érdeklődni.

Helyi hírekPaksműemlékfelújításpályázatépületfelújítás