2024.03.28, Csütörtök
Illegális hulladéklerakókat számoltak fel Szekszárdon
illusztráció - pixabay

Illegális hulladéklerakókat számoltak fel Szekszárdon

szekszard.hu

2021.05.20. 10:00

A szemét újratermelődését a legfertőzöttebb területeken nagyfelbontású, 360 fokos látómezővel rendelkező infrakamerákkal igyekszik megakadályozni a város.

Hirdetés

Szekszárdon a Baráth János, a Patak és a Pollack utcában is befejeződött az illegális hulladéklerakók felszámolása – olvasható a város honlapján.

A Baráth János utcában két helyszínről összesen 750 m3 magas fertőzésveszélyű kommunális és lomhulladékot, valamint 15 m3 építési és bontási hulladékot szállítottak el a kivitelezők.

A Patak utcában 745 m3, szintén magas fertőzésveszélyű kommunális és lomhulladékot sikerült ártalmatlanítani, illetve a Pollack Mihály utcában is felszámolták a 650 m3-nyi lomhulladékot, valamint 25 m3 építési és bontási hulladékot tartalmazó illegális lerakót.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 23.406.735 forint támogatást nyert a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt első ütemében. A pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében hirdette meg.

Az elnyert pénzből a megyeszékhely kilenc, kiemelten szemetes területét sikerül majd megtisztítani az évek óta ott felgyülemlett, sok esetben fertőzésveszélyes és balesetveszélyes kommunális eredetű lom, valamint építési hulladéktól.

A szemét újratermelődését a legfertőzöttebb területeken nagyfelbontású, 360 fokos látómezővel rendelkező infrakamerákkal igyekszik megakadályozni a város. A pályázat keretében három kamera beszerzéséhez 3.556.635 forint támogatást nyert az önkormányzat. Ezek a Baráth János, a Búzavirág és a Patak utcákba lesznek kihelyezve.

Bővebb információ a város oldalán olvasható.

Helyi hírekSzekszárdszemétszállításillegális hulladéklerakóillegális szemétlerakás