2021.04.23, Péntek
Történelmi tett: négy között a Szekszárd az Európa Kupában
illusztráció - pixabay

Történelmi tett: négy között a Szekszárd az Európa Kupában

mti

2021.03.19. 09:54

"Boldogok vagyunk, és talán még fel sem fogjuk, mit értünk el" - így értékelt a vezetőedző.

Hirdetés

Szekszárd tíz ponttal legyőzte török riválisát a női kosárlabda Európa Kupa csütörtöki negyeddöntőjében.    

A törökországi Kayseriben kialakított buborékban - a francia Hainaut Basket keddi legyőzése után - az Elazig Il Özel Idarespor csapatával találkoztak az egymérkőzéses párharcban az NB I alapszakaszát harmadik helyen záró tolnaiak.   

Az első negyedben megszerzett kilencpontos előnyt megtartották a nagyszünetig, és bár a török együttes a záró játékrészben négy pontra megközelítette (71-67), a Szekszárd a hajrában újra növelni tudta a különbséget és továbbjutott.   

A Szekszárd - amelyben a kezdőötös minden tagja legalább tíz pontot dobott - a klub honlapja szerint története során került a sorozat legjobb négy csapata közé.   

"Nagyon büszke vagyok a csapatra, történelmet írtunk, és egyet megint előrelépett a klub az eredményesség szempontjából. Nagyszerű siker ez nekünk, a városnak, és a magyar kosárlabdának" - fogalmazott Djokics Zseljko vezetőedző. Szerinte az előre eltervezett taktikát és haditervet szinte maradéktalanul végrehajtotta csapata.   

"Boldogok vagyunk, és talán még fel sem fogjuk, mit értünk el" - tette hozzá. Az elődöntőket április 9-én, a finálét 11-én rendezik.
    
    Eredmény (a sorozat honlapja alapján):    
    női Európa Kupa, negyeddöntő:
Atomerőmű KSC Szekszárd-Elazig Il Özel Idarespor (török) 77-67 (22-13, 21-21, 16-17, 18-16)
a Szekszárd legeredményesebb játékosai: DeWanna Bonner 21 pont, Studer Ágnes 16, Goree Cyesha 14