2024.04.19, Péntek
Keresik Szekszárd Év Rendőrét és Szekszárd Év Tűzoltóját
Illusztráció: pixabay.com

Keresik Szekszárd Év Rendőrét és Szekszárd Év Tűzoltóját

szekszard.hu

2021.02.13. 11:20

A kitüntető cím adományozására vonatkozó javaslatokat írásban a polgármesterhez kell benyújtani 2021. március 1. napjáig.

Hirdetés

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése a Szekszárd Város Napjának megállapításáról és a helyi kitüntetések és elismerő címek alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 11/2016. (III. 31.) önkormányzati rendeletével „Szekszárd Év Rendőre” és „Szekszárd Év Tűzoltója” kitüntető címet alapított - olvasható a szekszard.hu oldalon. 

A Szekszárd Év Rendőre kitüntető cím annak a személynek adományozható, aki hivatásos vagy közalkalmazotti állományban a Szekszárd Városi Rendőrkapitányságon teljesít szolgálatot és munkáját lelkiismeretesen, tartósan magas színvonalon végzi.

A kitüntetésben az adott évben a bűnügyi és a közbiztonsági szakterületen dolgozó egy-egy személy részesíthető.

A Szekszárd Év Rendőre kitüntető cím adományozására javaslatot tehet:

  • Szekszárd Város Rendőrkapitánya,
  • a Közgyűlés bizottságai, önkormányzati képviselők,
  • bármely természetes személy, civil szervezet.

A Szekszárd Év Tűzoltója kitüntető cím annak a személynek adományozható, aki hivatásos vagy közalkalmazotti állományban a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárd Hivatásos Tűzoltóságánál teljesít szolgálatot és az adományozás évét megelőző évben a tűzmegelőzés, a tűzoltás, a műszaki mentés és a katasztrófa elhárítás területén olyan kimagasló tevékenységet folytatott, amellyel hozzájárult a város és Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárd Hivatásos Tűzoltósága működési területének közbiztonsága javításához, a tűzesetek számának csökkentéséhez.

A Szekszárd Év Tűzoltója kitüntető cím adományozására javaslatot tehet:

-          a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője,

-          a Közgyűlés állandó bizottságai, önkormányzati képviselők,

-          valamint bármely civil szervezet és természetes személy.

A kitüntető cím adományozására vonatkozó javaslatokat írásban a polgármesterhez kell benyújtani 2021. március 1. napjáig. A javaslattételi űrlap a www.szekszard. hu/önkormányzat/díjak, elismerések menüpontban letölthető.

A javaslatokat a közgyűlés által e célból felkért előkészítő csoport készíti elő közgyűlési döntéshozatal céljából, és a polgármester terjeszti a közgyűlés soron következő ülése elé.

Helyi hírekSzekszárdrendőrtűzoltókitüntetés