2024.04.20, Szombat
Rendkívüli szünetet rendeltek el a dunakömlődi óvodában
Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Rendkívüli szünetet rendeltek el a dunakömlődi óvodában

telepaks.net

2020.11.04. 12:56

A polgármester azt kérte, hogy ebben a helyzetben csak azok a szülők vigyék a gyermeküket a rendkívüli szünet ideje alatt a dunakömlődi tagóvodába, akik nem tudják máshogyan megoldani gyermekük napközbeni felügyeletét.

Hirdetés

Ahogy arról Szántó Zoltán alpolgármester október 30-án tájékoztatott, pozitív lett egy munkatárs koronavírustesztje a Paksi Napsugár Óvoda Dunakömlődi Tagóvodájában. Elmondta, hogy teszteltetik a tagóvoda minden dolgozóját, a hétvégén hidegködös gépi fertőtlenítést végeztetnek a tagóvodában, valamint az intézményvezető úgy határozott, hogy hétfőre (11.02.) nevelés nélküli munkanapot rendel el.

A tesztek eredményéről Szabó Péter elmondta, hogy összesen négy munkavállalónak pozitív a koronavírustesztje, akik természetesen nem dolgozhatnak, egy munkavállaló eredményét pedig még várják. – Ebben a helyzetben nem tudjuk biztosítani az intézmény működését.

Az Oktatási Hivatal 2020. november 2-tól 8-ig rendkívüli szünetet rendelt el a tagóvodában – mondta a polgármester. Arról is tájékoztatott, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2020/2021-es tanévre kiadott járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendje alapján a fenntartónak biztosítania kell a gyermekfelügyeletet. – Ezt holnaptól (11.03.) biztosítja az önkormányzat a tagóvodában két óvodapedagógussal – mondta Szabó Péter. Azt kérte, hogy ebben a helyzetben csak azok a szülők vigyék a gyermeküket a rendkívüli szünet ideje alatt a dunakömlődi tagóvodába, akik nem tudják máshogyan megoldani gyermekük napközbeni felügyeletét. Kiemelte, hogy a hidegködös gépi fertőtlenítést elvégezték az elmúlt hétvégén az intézményben.

Helyi hírekPaksóvodakoronavírus