2024.04.20, Szombat
Koronavírus: szünetelő szakrendelések, tantermen kívüli digitális oktatás Pakson
Paksi Gyógyászati Központ. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív

Koronavírus: szünetelő szakrendelések, tantermen kívüli digitális oktatás Pakson

telepaks.net

2020.11.17. 12:38

A Paksi Bóbita Bölcsőde november 16-tól újra a korábban megszokott rendben működik, várják a kisgyermekeket.

Hirdetés

A járványügyi helyzet aktuális paksi vonatkozásairól tartott sajtótájékoztatót Szabó Péter, Paks polgármestere, és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója. Szó volt egyebek mellett arról, hogy az ortopédia, a szemészet, a belgyógyászat, valamint a fül-orr-gégészet szakrendelések szünetelnek ezen a héten, valamint, hogy több általános iskolai osztályban tantermen kívüli digitális oktatást rendelt el az Oktatási Hivatal.

A polgármester bejelentette, hogy a Paksi Bóbita Bölcsőde november 16-tól újra a korábban megszokott rendben működik, várják a kisgyermekeket. – Az elmúlt héten két napra rendkívüli szünetet kellett elrendelni a bölcsődében éppúgy, mint a Paksi Benedek Elek Óvoda székhelyintézményének, a Mesevár tagóvodának Alma és Pillangó csoportjában, ahol egy héten át volt rendkívüli szünet koronavírus-érintettség miatt. November 17-vel utóbbit is feloldották, így keddtől újra működik a két óvodai csoport – tájékoztatott a polgármester, hozzátéve, hogy mindkét intézményben elvégeztette az önkormányzat a fertőtlenítést.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ arról tájékoztatta a városvezetést, hogy két paksi oktatási intézményt érintően tantermen kívüli digitális oktatást rendelt el az Oktatási Hivatal november 16-tól: a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola 1. a, 1.b, 2.a, 2.b és a 3. osztályaiban, valamint a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 7. osztályában. Az első tanítási nap az említett osztályokban november 23. lesz – húzta alá a Szabó Péter. Hozzátette, hogy a gyermekétkeztetést, amelynek ellátása önkormányzati feladat, az érintett osztályok esetében erre a hétre lemondták. Kérte, hogy ha valaki nem tudja megoldani gyermeke étkeztetését ebben az időszakban, jelezze az önkormányzatnak Sztanó Miklósnénál a 75/500-595-ös telefonszámon.

A polgármester kitért arra, hogy a Kormány döntésének megfelelően az egészségügyi és a szociális szférában dolgozóknak biztosított az ingyenes utazás a Volán és a MÁV menetrend szerinti járatain.

Dr. Bodnár Imre főigazgató arról számolt be, hogy a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is elérte a gyógyászati központot a koronavírus-járvány. – Az ortopédia, a szemészet, a belgyógyászat, valamint a fül-orr-gégészet szakrendelések szünetelnek ezen a héten. Az első három szakrendelés esetében az orvosok szoros kontaktként kerültek karanténba, a fül-orr-gégészet esetében pedig az egyik asszisztensnél igazoltak koronavírus-fertőzést. Mivel a tünetek megjelenése előtt 48 órával még dolgozott, a vele kapcsolatba került kollégák szoros kontaktként karanténba kerültek, valamennyi, a szakrendelést ellátó orvos. Az orvosok teszteredményétől függ, hogy a szakrendelések a november 23-i héten megkezdhetik-e a munkát – mondta a főigazgató, aki arról is tájékoztatott, hogy az egynapos sebészet szintén nem működik, mivel a központi döntés értelmében leállították a halasztható műtétek mellett az egynapos sebészeteket is, amire a koronavírusos esetek ellátásának biztosítása érdekében volt szükség. – Mivel az egynapos sebészeten eddig is csak tervezetten, előjegyzés alapján történtek beavatkozások, a leállás nem jelent olyan problémát, ami a betegek egészségkárosodását okozná. A mai napig a paksi alapellátásban nem tudunk pozitív teszteredményről, így az teljeskörűen működik – tette hozzá dr. Bodnár Imre.

Helyi hírekPakskoronavírus