2024.04.19, Péntek
Vagyonvédelmi tanácsokat kaphatnak egy kávé mellett Pakson
Illusztráció (pixabay.com)

Vagyonvédelmi tanácsokat kaphatnak egy kávé mellett Pakson

paks.hu

2020.09.01. 17:08

A program lényege, hogy a rendőrök kötetlen beszélgetés keretében – egy finom kávé elfogyasztása közben – hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal látják el a lakosságot.

Hirdetés

A napokban a Paksi Rendőrkapitányság épülete előtti téren parkolt a Police Coffee elnevezésű országos programban útnak indított kisbusz, azaz a mobil bűnmegelőzési centrum. A program lényege, hogy a rendőrök kötetlen beszélgetés keretében – egy finom kávé elfogyasztása közben – hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal látják el a lakosságot. Pakson Bíró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester – közösségi szolgálatos diákokkal együtt – várta az érdeklődőket.

A program során nemcsak a vagyonvédelemről, hanem az interneten történő vásárlások veszélyeiről, az úgynevezett unokázós csalásokról, a családon belüli erőszakról, a kábítószerfogyasztás veszélyeiről és a sértetté válás elkerülésének lehetőségeiről is beszélgethettek az érdeklődők a szakemberrel.

Emellett a lakosságnak lehetősége volt a kerékpár-regisztrációra is a BikeSafe adatbázisba, amit ez alkalommal huszonegyen tettek meg.

Helyi hírekPaksvagyonvédelemtanácsadás