2023.05.28, Vasárnap
Szavazhat a lakosság a paksi központi tér nevére
Illusztráció: pexels.com

Szavazhat a lakosság a paksi központi tér nevére

telepaks.net

2020.09.23. 11:15

A szavazólapokat szeptember 25-ig dobhatják be a városházán és a Csengey Kulturális Központban elhelyezett szavazóládákba.

Hirdetés

Méltó módon szeretné elnevezni a megújult lakótelepi központi teret az önkormányzat - derül ki a telepaks.net oldaláról.

Szabó Péter polgármester a társadalmi párbeszéd jegyében közösségi oldalán hetekkel ezelőtt már várta a lakosság javaslatait. Az ötleteket leszűkítették három névre:

  • Atom tér,
  • Makovecz Imre tér
  • és Daróczi tér.

A három lehetőségre összesen mintegy háromszáz szavazat érkezett, ezt a mennyiséget azonban a polgármester nem tartotta elég reprezentatívnak, ezért lehetőséget adnak a paksiaknak, hogy még egyszer szavazhassanak, amit most a háztartásokba eljuttatott szavazólapokon tehetnek meg.

A lehetőségeket két névvel kibővítették: Csete György építész tervezte a lakótelepi tulipános házakat, dr. Tarisznyás Györgyi pedig Paks meghatározó személyisége, több nyelven beszélő tanár, a Rajk-per áldozata volt.

A szavazólapokat szeptember 25-ig dobhatják be a városházán és a Csengey kulturális központban elhelyezett szavazóládákba. A korábbi, polgármester által indított szavazáson az Atom tér elnevezés volt a legnépszerűbb. A közösségi oldalon beérkezett szavazatokat is beleszámítják a végső eredménybe; döntést a képviselő-testület hoz majd.

Helyi hírekPakslakótelepközterületszavazásCsengey Dénes Kulturális Központ