2021.05.12, Szerda
Megyenapi ünnepséget tartottak Tolnában
Illusztráció

Megyenapi ünnepséget tartottak Tolnában

MTI

2020.09.02. 09:46

Az ünnepségen elhangzott az is, hogy Tolna megye 109 települése között ma már nincs olyan, amely ne mondhatná el, hogy jó úton jár céljai megvalósításához.

Hirdetés

Magyarország jövője a közösségek erején múlik - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden Dombóváron, a Tolna megyei önkormányzat megyenapi ünnepségén.

Potápi Árpád János a város művelődési házában rendezett ünnepi közgyűlésén hozzátette: a családok, a falvak, városok együttesen viszik előre az országot.

"A polgári, keresztény értékrendünk mellett a 2011-ben megalkotott új alaptörvényünk is ezt foglalja keretbe; azt erősíti meg közel tíz év távlatából is, hogy hazánk és eddig elért eredményeink védelme mindennél fontosabb számunkra" - jelentette ki. Azt mondta, helyi szinten is csak így őrizhetők meg az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, egyházakkal, vállalkozókkal Tolna megye érdekében végzett munka eredményei.

Az államtitkár köszöntőjében arról is beszélt: Tolna megye 109 települése között ma már nincs olyan, amely ne mondhatná el, hogy jó úton jár céljai megvalósításához. Ennek jelei a már megvalósult és folyamatban lévő beruházások, közösségépítő kezdeményezések, gazdaságfejlesztő programok, új ipari parkokat, játszótereket, orvosi rendelőket, templomokat látunk - mondta.


Több elismerést is kiosztottak az eseményen

Az ünnepségen több díjat adott át Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke. Tolna megyéért kitüntetést vett át Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, Tolna megye 3. választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselője többi között a paksi atomerőmű bővítésében kiemelkedő szerepéért, "megyegyarapító, honatyai tevékenységéért" és társadalmi szerepvállalásáért kapta az elismerést.

A Tolna megyei önkormányzat 1999 óta rendezi meg a megyenapi ünnepséget szeptember 1-jén, annak évfordulóján, hogy I. Lipót király 1699-ben ezen a napon adományozott pecséthasználati jogot az újraalapított Tolna vármegyének.

Helyi hírekTolna megyemegyenapünnepség