2020.08.12, Szerda

Hirdetés

Megkezdődött az aratás - a tűzoltókra is szükség volt
katasztrofavedelem.hu

Megkezdődött az aratás - a tűzoltókra is szükség volt

katasztrofavedelem.hu

2020.07.12. 10:57

Kétszer is a mezőgazdaságot érintő tüzekhez vonultak megyénk tűzoltói a csütörtöki napon.

Hirdetés

Tűzesetek: 
Csütörtök délután aratás közben gyulladt ki egy pótkocsi, a rajta lévő terménnyel együtt Mágocs külterületén. A tűzesethez a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti állományát riasztották, akik két fecskendővel és egy vízszállítóval vonultak az érintett területre. A keletkezett lángokat három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a beavatkozó tűzoltó egységek.

Mintegy kétszáz négyzetméteren égett a tarló Várdomb külterületén, a délután folyamán. A kiérkezéskor a szekszárdi hivatásos tűzoltók lánggal való égést már nem tapasztaltak. Az utómunkálatok mellett átvizsgálták az érintett területet. A tűz az aratást végző gépekre nem terjedt át.

Műszaki mentések:
A délutáni órákban egy oldalára borult személyautóhoz riasztották a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyik fecskendőjét Alsónánára. A gépjárműben egy fő utazott, aki a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az autó utasterét. A beavatkozó egységek áramtalanították a járművet, amelyet az utóbb kiérkező műszaki mentőszerrel állították a négy kerekére.

Helyi hírekaratástűzoltóság