2024.04.23, Kedd
Sikeres volt az „Őszi lombhullás” Tolnán
tolna.hu

Sikeres volt az „Őszi lombhullás” Tolnán

tolna.hu/Brunner Mónika

2019.11.09. 08:00

A Zafír Alapítvány a közelmúltban rendezte meg Őszi lombhullás elnevezésű eseményét, amelynek a MAG-Ház, illetve a Lovarda volt a helyszíne.

Hirdetés

Az alapítvány tájékoztatása szerint a délutánt a gyermekek szórakoztatásának szentelték, az Utazó Planetárium segítségével hozták közelebb számukra az univerzumot. Négy előadást tartottak alsó és felső tagozatos iskolások számára.

Ezt követően a népszerű bűnügyi regényíró, Réti László volt a vendégük egy izgalmas beszélgetésre. Az író betekintést engedett az érdekfeszítő történetek műhelytitkaiba. Az író-olvasó találkozót követő különleges moziélményt, Milos Forman Hair című filmjét a Venyercsán Péter által tartott sörkóstoló és a vendégek számára kínált hot dog vezette fel. Az 1979-ben készült alkotás a hippikorszak „passiója” hatásos és soha meg nem unható alkotásként vonult be a filmtörténelembe.

Az est fénypontja a Partwish zenekar koncertje volt, fantasztikus hangulatot generáló, kiváló előadással bűvölték el a közönséget. Fészer Rock Band néven kezdte meg 2013-ban működését a tolnai garázszenekar, majd tagváltásokkal jutottak el a mai felállásig és az új névig.

A Zafír Alapítvány kiemelt szándéka, hogy helyi kulturális szereplőket is tudjon népszerűsíteni a programjai által. Az egész napos rendezvény látogatottsága az elvárásaiknak megfelelően alakult, az érdeklődők visszajelzései alapján.

Helyi hírekTolnaelőadásZafír Alapítvány