2024.07.14, Vasárnap
Három elektromos autót helyeznek üzembe taxiként Paks utcáin
paks.hu

Három elektromos autót helyeznek üzembe taxiként Paks utcáin

paks.hu

2019.07.15. 09:42

A Nissan Leaf Acenta típusú gépjárművekkel hozzávetőleg 240 kilométert lehet megtenni teljesen elektromos üzemben.

Három új elektromos autó rója hamarosan Paks utcáit taxiként. A járműveket az önkormányzat megbízásából a Protheus Holding Zrt. szerezte be az e-taxi programban, mintegy 30 millió forint értékben.

A Nissan Leaf Acenta típusú gépjárművekkel hozzávetőleg 240 kilométert lehet megtenni teljesen elektromos üzemben – mondta el Kiss Péter, a Protheus Holding Zrt. vezérigazgatója. A cég által meghirdetett e-taxi programban három helyi társaság indult és szerződött le a projekttársasággal a járművek használatára: a Fix, a Füge és a Duna taxi. Zajlanak az egyeztetések az autók átadásról, illetve a gépjárművek taxivá műszakiztatását intézi a Protheus Holding Zrt.

"Speciális bérleti konstrukciót dolgoztunk ki, amelynek keretében a társaságok ugyanannyit fizetnek, amennyit benzinre költenének a kutakon. Így száz kilométerenként 2500 forint megtakarítás jelentkezik, ez a többlet anyagi fedezetet képez a gépjárművek törlesztésére. Emellett indulóköltség nélkül kapják meg a taxitársaságok a járműveket" – részletezte Kiss Péter hozzátéve, hogy az autók használati ideje 250 ezer kilométer. Ezalatt az üzemanyag-megtakarításból kinullázhatják a taxitársaságok, majd maradványértéken továbbhasznosításra kerülhetnek.


Az új, környezetbarát autók növelik a felhasználók komfortérzetét

A Protheus Holding Zrt. vezérigazgatója szerint több szempontból is kedvező az autók érkezése. A korábban meghidetett e-taxi program keretében pozitív lakossági visszajelzéseket kaptak, arra számítanak, hogy most is hasonló lesz a megítélés. A taxivállalatok által biztosított szolgáltatás minősége javul azáltal, hogy a használt helyett vadonatúj járművel fuvarozzák majd a lakosságot. A jármű környezetbarát, a fenntartása is kedvező, ezért mind az üzemeltetők, mind a felhasználók jól járnak.

Helyi hírekPaksközlekedéstaxi