2024.04.18, Csütörtök

Háromszáz gyereknek kezdődött új tornateremben az év Gyönkön

magyarepitok.hu

2018.09.05. 14:40

A társadalmi felelősségvállalásra komoly gondot fordító Duna Aszfalt 21,5 millió forintot adományozott az iskolának, amely egy híres gyerekkórust is kinevelt.

Hirdetés

Közel 300 tanuló vehette birtokba hétfőn a gyönki iskola sporttermét, melyet a Duna Aszfalt Kft. 21,5 millió forintos támogatásának köszönhetően újítottak fel. A kivitelezést a Mapei Kft. végezte. Az ünnepélyes átadón került sor a támogatás jelképes átadására: a szimbolikus óriáscsekket Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt innovációs főmérnöke és szóvivője nyújtotta át Bán Tamás intézményvezetőnek.

„A Duna Aszfalt társadalmilag is felelős vállalatként feladatának és kötelességének tekinti, hogy azokon a területeken is támogatást nyújtson, amelyekre alaptevékenysége nem terjed ki, legyen szó közlekedésbiztonságról, sportról, egészségügyről vagy tehetséggondozásról. Cégünk kiemelkedő támogatásának és kollégáink készséges szerepvállalásának hála szeptembertől már a megújult sportteremben tornázhatnak a tanulók”

- mondta el Lehel Zoltán.

A Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola és Gimnázium Gyönki Tagintézménye 14 település 285 tanulójának nevelését, oktatását, művészeti képzését végzi, s innen indult az országos és határon túli sikereket is elért Harmónia-Rend-Band Gyermekkórus és Zenekar. A könnyűzenei formáció az idei Országos Mérnökbálon keltette fel a Duna Aszfalt képviselőinek figyelmét: a rendezvényre meghívott együttes tagjai a fellépésük után meséltek az iskola sporttermének állapotáról. A társadalmi felelősségvállalás kérdését kiemelten kezelő cég ekkor ajánlotta fel segítségét.

A képra kattintva galéria nyílik!

 

A cég a gyerekeket és a sportot kiemelten támogatja

A Duna Aszfalt életében a társadalmi felelősségvállalás folyamatosan kiemelt szerepet kapott, legyen szó tehetséggondozásról, sportegyesületek, egészségügyi intézmények, kulturális vagy jótékony célú események támogatásáról. Az elmúlt években több mint 100 millió forintot költött egészségügyi támogatásra.

A tiszakécskei útépítő vállalat két területtel foglalkozik kiemelten: a gyermekek támogatásával és a sport szponzorációjával. A cég számára a fiatal tehetségek felkarolása, segítése, a jövő építése meghatározó. Az elmúlt években a női raftingcsapat mellett a magyar karatebajnokságot is szponzorálták, de a Miskolci Rally szervezésében is szerepet vállaltak. Pártfogoltjaik között tudhatják a tiszakécskei foci- és a kecskeméti kosárlabdacsapatot, s a WTCR-ből ismert Szabó Zsolt is patronáltjuk. 2016-ban egy esélyegyenlőséget és integrációt elősegítő nyári gyermektábort támogattak, idén pedig 19 millió forinttal finanszírozták a Kárpátaljai Szövetség 250 fős rehabilitációs gyerektáborát.

Galéria

iskolafelújításHelyi hírektársadalmi felelősségvállalásLehel ZoltánDuna Aszfalt Kft.GyönkMapei Kft