2024.04.25, Csütörtök

Új tiszttel bővült a paksi hatósági osztály

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.07.03. 18:03

Pásztor Kata tű. hadnagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzett, oklevelét múlt héten vehette át és szombaton, a Budai Várban tett tiszti esküt. A mai naptól a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának állományát erősíti. 

Hirdetés

Az új munkatársat dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató fogadta az igazgatóság vezetői állományával közösen hétfő délelőtt. Az igazgató  sok sikert és kitartást kívánt a hadnagynak, aki az évek alatt az oktatás során megszerzett tudását ezentúl a gyakorlatban kamatoztathatja és gyarapíthatja majd.

A végzett hallgatók a diploma megszerzése után tiszti kinevezést kapnak, és a rendvédelmi szerveknél végzettségüknek megfelelő beosztásokat töltenek be. Az esküt tevő hallgatók július 2-án kezdik meg szolgálatukat rendőrtisztként, pénzügyőr tisztként, tűzoltó tisztként, illetve büntetés-végrehajtási tisztként, hadnagyi rendfokozatban.


Az NKE megalakulása óta a hagyományos rendészeti tisztképzés megújult. A Rendészettudományi Kar képzései továbbra is nagyon népszerűek, egyes szakokra csaknem tízszeres a túljelentkezés. A Rendészettudományi Kar az első tanévét töltötte a Ludovika Campuson, ahol már 21. századi körülmények között folyik a képzés.

Helyi hírekTolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság