2024.04.26, Péntek
Tolna megyei sikerek a VI. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon
katasztrofavedelem.hu

Tolna megyei sikerek a VI. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.05.18. 14:30

Több, mint 190 versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot.

Hirdetés

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén hatodik alkalommal rendezte meg a Turul Lépcsőfutó Bajnokságot, melynek évről évre egyre több indulója van. 2018-ban 192-en vágtak neki a 419 lépcsőfoknak.

A bemelegítés során Cserna Judit aerobik edző mozgatta meg a védőfelszerelésben induló tűzoltók és civilek izmait.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon kívül egyéb szervezetek munkatársai, (Terrorelhárítási Központ, az Országgyűlési Őrség, VÉD-SZ létesítményi tűzoltóság, Nemzetközi Oktatási Központ) valamint civilek is képviseltették magukat a versenyen.

A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül. A verseny zárasaként ismételten a tűzoltók versenyére került sor.

A rendezvény jó hangulatban, balesetmentesen zajlott. Noha óriási megpróbáltatás volt védőfelszerelésben, majd sportruházatban is felfutni a célig, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van. A bajtársiasság itt is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők. Mindenki, aki teljesítette az embert próbáló versenyt, győztesnek mondhatja magát.

 

A megmérettetésen több Tolna megyei siker is született. A 18-29 éves nők között Rácz Andrea, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársa harmadik helyezést ért el. Az ugyanilyen korú férfiak között Bot Csaba a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Szuprics Ferenc a 40-50 éves férfiak kategóriájában a hatodik helyen ért célba. A 419 lépcsőfoknak mindhárman tűzoltó bevetési ruhában vágtak neki.

Helyi hírekTurul Lépcsőfutó Bajnokság