2024.04.18, Csütörtök

Milliárdos beruházásban épít állattenyésztő telepet a Merkbau

magyarepitok.hu

2018.05.28. 10:18

A Bács-Kiskun megyei cég a Dombóvár külterületén található Nagykondán épít sertéstelepet az ISV Zrt.-vel együtt a Bonafarm-csoporthoz tartozó Dalmand Zrt. megrendelésére.

Hirdetés

Megkezdődött a munka Nagykondán a többek között a Pick, Herz és Délhús-márkájú termékeket előállító, magyar Bonafarm-csoport új sertéstelepén. Az összesen mintegy 2,6 milliárd forintos projektben két részben alakítják ki a mezőgazdasági létesítményt a Tolna megyei Dombóvár külterületén – derül ki a közbeszerzési adatokból.

A Merkbau Építőipari Kft. mintegy 1,93 milliárdból épít egy 1500 koca nevelésére alkalmas komplexumot. A létesítmény technológiai hátterét és berendezéseit az ISV Zrt. alakítja ki egy külön résszerződés alapján 816 millió forintos költséggel. A projektet az uniós Vidékfejlesztési Program támogatásával finanszíozzák.

 

Több mint 10 ezer négyzetméteres komplexumot építenek

A beruházás során négy épületet adnak át:

  • egy 4491 négyzetméteres kocaszállást, mely a vemhesítő feladatokat is ellátja;
  • egy 2896 négyzetméteres fiaztatót,
  • egy 3126 négyzetméteres malacnevelőt
  • és 457 négyzetméteres karantén istállót.

Emellett számos melléképületet is elkészül, valamint a beruházás háttérinfrastruktúráját is kialakítják. A fejlesztés során az állatjóléti és a környezetvédelmi előírásokra külön figyelmet fordítanak.

 

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft.Helyi hírekDombóvárüzemépítésüzemfejlesztésISV Zrt.Nagykonda