2024.03.28, Csütörtök

Mintegy 450 új utcanévtáblát helyeztek el Tolnában

tolna.hu

2017.06.16. 13:21

Tolna város teljes területén befejeződött az új utcanév-jelzőtáblák felszerelése –tájékoztatta Appelshoffer Ágnes polgármester a tolna.hu-t.

Hirdetés

Mint arról már többször is írtak a tolna.hu oldalon, az évekkel korábban kihelyezett esztétikus táblák nagy részét egy idő után megrongálták, lerugdosták ismeretlen tettesek. Egy idő után aztán kiderült, hogy iskolás gyerekek voltak az elkövetők, akik szórakozásból tették, amit tettek.

A tolnai képviselő-testület évek múltán, 2015 decemberében döntött arról, hogy – első körben – pótolja a hiányzó táblákat fémből készült, zománcozott új darabokkal. Ezeket – akárcsak a korábbi táblákat – a bonyhádi Ema-Lion Kft. gyártotta, ez a cég adta a legolcsóbb, 1,3 millió forintos árajánlatot.

Később a város vezetése úgy döntött, hogy az összes tájékoztató táblát lecserélik a településen. Így összességében mintegy négyszázötven darab új táblát szereltek fel, nem egy esetben ezekhez új keretet is csináltatni kellett. A teljes anyagköltség végül mintegy 2 millió forintra rúgott, a munkát – amely több hónapon keresztül tartott – közfoglalkoztatottak és a Thelena Kft. dolgozói végezték.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy már az újonnan felszerelt táblák közül is megrongáltak és elloptak néhányat, ezeket ismét pótolták. Felháborítónak, egyben elszomorítónak tartja, hogy vannak, akik örömüket lelik az értelmetlen károkozásban. A város vezetése azonban változatlanul törekszik a település arculatának folyamatos javítására, és bízik benne, hogy a város lakóinak jó szándékú többsége ebben ezután is partner lesz.

 

Forrás: tolna.hu /Steinbach Zsolt

Helyi hírekTolnapolgármesterrongálásképviselő-testületutcanévtábla