2024.03.19, Kedd

Megújult a Wosinsky-síremlék

tolna.hu

2017.05.16. 11:18

A Tolnagro Kft. tolnai származású tulajdonos-ügyvezetőjének felajánlásából újították fel a II. világháborúban megsérült síremléket.

Hirdetés

– Manapság, amikor valamire való fejlesztést főként pályázati segítséggel lehet csak megvalósítani, különösen nagyra értékelendő dr. Varga József nagylelkű lokálpatrióta gesztusa – fogalmazott Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere Wosinsky Mór családi sírboltja felújítása alkalmából rendezett pénteki ünnepségen a tolnai temetőben. A Tolnagro Kft. tolnai származású tulajdonos-ügyvezetője ugyanis – részben gyerekkori emlékei ösztönzésére – nemrégiben magánemberként felajánlotta, hogy felújíttatja a Tolnán született és ugyanitt nyugvó tudós pap – a II. világháborúban megsérült – síremlékét.

Az ünnepségen Ódor János, a Wosinsky-múzeum igazgatója is méltatta az intézmény névadójának tudományos életútját és dr. Varga József manapság meglehetősen ritka, példaértékű felajánlását. A síremléket – amelyen a háborús sérülések nyomát mementóként meghagyták, de egyébként gyönyörűen felújították – Ravasz Csaba tolnai plébános áldotta meg. Az ünnepség végén a tolnai Wosinsky-iskola diákjai adtak műsort.

 

Forrás: tolna.hu/Steinbach Zsolt

Helyi hírekfelújításTolnagro Kft.síremlékWosinsky