2024.04.19, Péntek

Bonyhádi kistermelő a legjobbak között

bonyhad.hu

2017.03.14. 08:30

Idén 195 bormintát adtak le a nevezők a húsz éves jubileumát is ünneplő bonyhádi Borbarát Kör XVII. Kistermelői Borversenyére.

Hirdetés

A nedűk közül 107 vörös, 63 fehér, 23 rosé, 2 pedig siller volt. Az ötször három fős zsűri Módos Ernő és Hevér László borászok, továbbá vizsgázott borbírák és borbarát kör tagok részvételével 3 nagy arany, 52 arany, 73 ezüst, valamint 43 bronz minősítést ítélt oda.

Az összesítés szerint a legeredményesebb bonyhádi kistermelő Márton Béla lett, őt Sebestyén Gergely és Dobondi Antal követte. A más településekről nevezők között a legjobban a Schum pince, Stangliczky Ottó, valamint Nagy Tibor szerepeltek. A legjobb kistermelőnek járó elismerést Pék József érdemelte ki, őt követte Zsinkó János, majd Klemm Ádám. A legjobb vörösbor a Schum pince három király cuvée-je lett, a rosék között Pék József kadarka roséját méltatta a legjobban a zsűri, míg a fehér nedűk sorából Márton Béla sárga muskotály bora lett az első.

Az elismeréseket a napokban ünnepélyes díjátadó keretében a kör képviseletében Balta István, valamint Márton Béla főszervező adta át Bonyhádon.

Helyi hírekBonyháddíjátadásKistermelői BorversenyBorbarát Kör